Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu, mesaj pentru pensionarii României: ”Deciziile sunt perfect legale”

Daniel Baciu, mesaj pentru pensionarii României: ”Deciziile sunt perfect legale”

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a transmis ”o informare pentru seniorii româniei privind recalcularea pensiilor” prin care încearcă să lămurească diferite aspecte apărute în spațiul public în ultimele zile. 

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultima perioadă, aș vrea să lămuresc câteva aspecte legate de recalcularea pensiilor.

În primul rând, deciziile de recalculare sunt perfect legale, există un act normativ care reglementează procedura de emitere și transmiterea acestor decizii, respectiv ordonanța de guvern, ordonanța de urgență nr. 89/2004.

Un alt aspect, peste 82% din pensiile românilor vor crește. Niciun pensionar nu va avea pensia mai mică. Dacă în urma recalculării cuantumul pensiei scade, se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată. Tocmai de aceea, cei care beneficiază deja de bonusuri privind raportarea la stagii mai mici de cotizare, ceea ce presupune o pensie mai mare, își vor păstra pensia în plată.

Concret, dragi seniori ai României, această recalculare vine în beneficiul dumneavoastră și presupune o reală majorare a pensiilor.

Această lege profund liberală vine să facă dreptate pensionarilor, să răsplătească munca și să rezolve inechitățile sistemului public de pensii”, spune Daniel Baciu într-o postare video de pe o rețea socială. 

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile