Antena 3 CNN Actualitate Dan Negru, despre Benone Sinulescu: "Un tip admirabil. Am avut o relație fantastică, dincolo de scenă"

Dan Negru, despre Benone Sinulescu: "Un tip admirabil. Am avut o relație fantastică, dincolo de scenă"

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 19:34 18 Noi 2021 Modificat la 14:19 21 Sep 2023

Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, în locuința familiei din comuna Bârzava, județul Arad, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate.

Vestea tragică a şocat pe toată lumea mai ales că "Nea Beni", aşa cum era numit în cercurile apropiate, devenise optimist în ultima perioadă şi spera că starea sa de sănătate se va îmbunătăți.

La fel de uimit de aflarea veștii s-a declarat şi prezentatorul TV, Dan Negru, care în ultimii 4 ani l-a prezentat la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România.

„A fost un tip admirabil. Am avut o relație fantastică"

„Ultima dată m-am văzut cu el în vară. Locuia undeva prin județul Arad, la câțiva kilometri de socrii mei. Aveam o relație dincolo de ce înseamnă scena! El spunea mereu că Negru e nepotul lui. Și copiii mei erau prieteni cu el, mergeam în fiecare vară la el și mâncau roșii de la el din curte. A fost un tip admirabil! (...) Offff, ce rău îmi pare", a declarat Dan Negru, pentru gandul.ro 

[GAL layout="4"]

A murit Benone Sinulescu! Artistul avea 84 de ani

Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micuţului Benone îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, de unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat şi în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.

După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole