Antena 3 CNN Coronavirus Dan Andronic: Când toți europenii aruncă cu bani, România este zgârcită!

Dan Andronic: Când toți europenii aruncă cu bani, România este zgârcită!

Jurnalistul Dan Andronic scrie că politicile economice actuale sunt proaste, iar guvernanții gândesc doar pe termen scurt.

”România pare o găină fără cap. Prinsă între știrile legate de coronavirus și videoconferințele politice nu reușește să articuleze o politică economică post-criză (...)

Aseară discutam cu un prieten care-mi spunea o chestie stupefiantă: autoritățile au închis cinematografele și food-court-urile, cele care atrăgeau oameni, dar au lăsat deschise magazinele din mall-uri. Așa că administratorii acestora nu recunosc situația de forță majoră și încasează în continuare chirie.

Ionel Dancă ne spunea aseară că guvernul Orban a adoptat „pentru întreprinderile mici și mijlocii, facilitatea de amânare la plată a cheltuielilor cu utilitățile și plata chiriei”. Adică țineți magazinele deschise, chiar dacă nu intră nimeni în ele…

Câte luni poate plăti cineva o chirie uriașă pentru un spațiu comercial în care nu intră nimeni? O lună, două, după care vor da angajații afară…Iar ei vor intra în faliment”, scrie Dan Andronic.

Detalii, pe evz.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile