Într-o piață în care tendința generală a angajatorilor este aceea de a recruta absolvenții proaspăt ieșiți de pe băncile facultății, tineri talentați, plini de energie și creativitate, pe care pot să îi modeleze în funcție de nevoile și cerințele propriii afaceri, o categorie la fel de valoroasă, care poate ajuta creșterea unei afaceri, este populația în vârstă. Pentru cei mai mulți dintre seniori, reintegrarea în piața muncii este extrem de greoaie, spre imposibilă.
Partea bună este că această limită începe să crească pe măsură ce generațiile tinere avansează în vârstă și înțeleg importanța experienței unui senior.
Cei trecuți de 45 de ani recunosc faptul că șanse să mai fii luat în calcul la această vârstă există doar dacă ești un foarte bun profesionist. Așa cum a fost cazul domnului Marian, care după 10 ani
petrecuți în armată și alți 18 în resurse umane, spune că vârsta nu a fost un impediment pentru el la angajare.
Iar tot mai mulți seniori fac tot posibilul să țină pasul cu vremurile moderne.
Seniorii prezintă o serie de avantaje pe care angajatorii trebuie să știe că nu le vor găsi la un tânăr. Unul dintre ele este flexibilitatea.
Șomajul în rândul celor din categoria 40-49 de ani era, la sfârșitul anului trecut, de peste 120.000 de persoane. Mai mult, statisticile Eurostat din anul 2014 arata ca doar 41% dintre românii cu vârste între 55 și 65 de ani activează pe piața muncii.
Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.