E atât de plăcut când fructele și legumele pe care le cumperi sunt proaspete și delicioase, dar de multe ori distribuitorii nu ne oferă tocmai cele mai bune produse. De aceea e foarte important să cunoaștem criteriile după care putem alege fructele și legumele, potrivit sanatatea.org.
1. Bananele - Coada bananei trebuie să fie întreagă, iar coaja nu trebuie să fie lucioasă și cât mai netedă. Bananele verzi sunt digerate mai greu de organism. Dacă observați pe banane pete negre ciudate sau depuneri de culoare albă, nu le cumpărați.
2. Vinetele - Apăsați ușor coaja: dacă se formează o mică gropiță ce dispare rapid, leguma este proaspătă și coaptă.
3. Porumbul - Atrageți atenția la mătasea porumbului, una moale indică faptul că porumbul este tânăr și dulce.
4. Prunele - O suprafața curată, lipsită de “praful” specific prunelor, ar putea indica faptul că fructele au fost culese demult și nu sunt proaspete.
5. Castraveții - Castraveții fără miros sunt și fără gust. Un castravete de calitate trebuie să fie tare, să nu aibă pete, adâncituri sau fisuri.