Antena 3 CNN Politică Cuvântul reziliență le-a dat mari bătăi de cap politicienilor: "Probabil vine de la a rezilia"

Cuvântul reziliență le-a dat mari bătăi de cap politicienilor: "Probabil vine de la a rezilia"

De mai bine de jumătate de an, Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă tema care a ajuns pe buzele celor mai mulți politicieni.

de Narcis Popescu    |   

Totuși, semnificația cuvintelor care compun PNRR-ul pare a nu fi clară pentru unii dintre aleșii țării.

Mai mulți demnitari au fost întrebați, în Parlament, ce însemnă "reziliență". Răspunsurile au fost variate, dar departe de ceea ce semnifică termenul.

"Programul de Redresare și Reziliență se referă la (...) sensul cuvântului redresare și reziliență este acel program făcut cu bani, miliarde de euro,  pentru ieșitul din pandemie și pentru dezvoltatul altor lucruri."

"Cuvântul reziliență e un cuvânt care are mai multe sensuri."

"Probabil că vine de la a rezilia și anume faptul că cei de acolo de la Uniunea Europeană au considerat că acest plan este total, total, greșit."

Ce înseamnă cuvântul "reziliență"

Termenul "reziliență", din acronimul PNRR înseamnă "Capacitatea de a reveni la forma și dimensiunea inițială după deformare. 2. Capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (emoțional, economic șamd)", după cum este precizat în DEX.

În Parlament, au fost și demnitari care și-au făcut temele și au știut să explice ce presupune cuvântul "reziliență", din PNRR.

"Reziliența este capacitatea de a te adapta după ce ai suferit un șoc"

"E rezistența materialelor, cum să revină la forma normală, când materialul respectiv este supus unei presiuni din  exterior, cum poate să revină la forma originală."

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile