Antena 3 CNN Externe Cutremur la ziarul care a demis un președinte american: Șefa publicației The Washington Post a demisionat. Un fost angajat al lui Rupert Murdoch face jocurile

Cutremur la ziarul care a demis un președinte american: Șefa publicației The Washington Post a demisionat. Un fost angajat al lui Rupert Murdoch face jocurile

Redactorul-șef al prestigiosului cotidian american The Washington Post a demisionat.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Este vorba despre Sally Buzbee (foto, centru), o jurnalistă care a lucrat în trecut la agenția Associated Press.

Buzbee este prima femeie care a ocupat funcția de redactor-șef la The Washington Post, de la înființarea acestei publicații în anul 1877.

Demisia sa a fost anunțată duminică seară de directorul general, William Lewis, fără a preciza motivul.

Lewis a comunicat că Matt Murray, fost redactor-şef al The Wall Street Journal, îi va lua locul lui Sally Buzbee până la alegerile prezidențiale din SUA, din luna noiembrie.

După alegeri, Murray ar urma să se ocupe de o nouă entitate în cadrul ziarului, care va folosi Inteligența Artificială și va fi, în principal, dedicată "jurnalismului pe rețelele sociale", în vreme ce domenii precum politica, economia şi reportajele vor fi conduse de Robert Winnett, care a lucrat la Telegraph Media Group.

Actualul director general al Washington Post a lucrat pentru compania magnatului Rupert Murdoch

Schimbările de la conducerea The Washington Post reprezintă cea mai importantă mișcare a lui William Lewis de la preluarea funcției de director general, în luna ianuarie, notează presa internațională.

Lewis a recunoscut recent că ziarul a înregistrat pierderi masive, de aproximativ 77 de milioane de dolari, în 2023.

Pentru a reduce costurile, sute de angajați au fost invitați să aplice la un plan de disponibilizare voluntară, la sfârșitul anului trecut.

După numirea sa în funcția de director, William Lewis i-a angajat în posturi cheie la The Washington Post pe mai mulți dintre foștii săi colegi din trustul de presă Dow Jones.

Dow Jones & Company, fostul angajator al lui Lewis, este deținut în proporție majoritară de magnatul media Rupert Murdoch, a cărui familie controlează Fox Corporation, compania-mamă a postului de televiziune conservator Fox News.

Washington Post, multă vreme invocat drept exemplu de jurnalism imparțial și de calitate în SUA și în lume, a contribuit decisiv în anii '70 din secolul trecut la demisia președintelui american de atunci, Richard Nixon, în urma seriei de reportaje realizate de jurnaliștii Bob Woodward și Carl Bernstein, intrate în istorie drept "Afacerea Watergate".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion