Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în California. Departamentul de Pompieri din Los Angeles a trimis peste 100 de echipaje pe teren

Cutremur puternic în California. Departamentul de Pompieri din Los Angeles a trimis peste 100 de echipaje pe teren

de Redacția Antena 3 CNN    |   

 
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs marți seară în California și s-a propagat într-o mare parte a acestui stat american, inclusiv în Los Angeles, anunță CNN.

Mișcarea seismică a fost semnalată în jurul orei locale 21:09 (miercuri, ora 07:09 în România).

USGS, Institutul Geologic din SUA, a comunicat că epicentrul cutremurului s-a aflat la aproximativ 24 de kilometri sud-vest de Lamont și la aproximativ 40 de kilometri sud de Bakersfield.

USGS a evaluat inițial cutremurul la o magnitudine de 5,3, dar ulterior l-a retrogradat la 5,2.

Cel puțin 30 de replici cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,5 au fost înregistrate în zonă în următoarea oră, potrivit sursei citate.

Departamentul de pompieri din Los Angeles a trimis pe teren echipaje din toate cele 106 stații din oraș pentru a cerceta dacă zona a fost afectată.

Echipajele vor "efectua o cercetare pe uscat, din aer și pe mare a districtelor, examinând infrastructura critică și zonele de interes local", a declarat instituția.

Karen Bass, primărița din Los Angeles, a confirmat pe X intervenția salvatorilor pe teren.

Nu au fost raportate imediat daune majore sau răniți în Los Angeles, a precizat Departamentul de pompieri.

Seismul de marți noaptea s-a produs în aceeași zonă în care a avut loc un cutremur de 7,5 acum mai bine de 70 de ani

USGS a postat o hartă care descrie intensitatea cutremurului în regiunile din jurul orașului Lamont.

Conform hărții, seismul s-a resimțit ușor în districtul Los Angeles (LA), dar efectul a crescut până la moderat în apropierea epicentrului din Lamont. 

Allen Husker, profesor de seismologie la California Institute of Technology, a atribuit trepidațiile din LA efectului de bazin, care tinde să amplifice cutremurul. 

Dr. Lucy Jones, un alt seismolog, a subliniat că mișcarea tectonică a avut originea în extremitatea sudică a Văii Centrale, aproape de epicentrul unui alt cutremur, cu magnitudinea 7,5, care a zguduit regiunea în 1952. 

"Cu toate acestea, nu pare să fie pe aceeași falie precum vechiul cutremur. Seismul de marți noaptea nu pare să fie asociat cu vreo falie cunoscută", a adăugat ea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile