Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei

Curtea Constituţională a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei

Update: Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv, luni, asupra Legii de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Știrea inițială: Curtea Constituţională discută luni legea de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecutăi de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a CCR se află Legea de revizuire a Constituţiei României, în acest caz Curtea Constituţională sesizându-se din oficiu, scrie news.ro.

Potrivit articolului 146 din Constituţie, Curtea Constituţională are următoarele atribuţii: se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor la sesizarea preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor legislative de modificare a Constituţiei.

Subiecte în articol: CCR lege revizuire
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile