Antena 3 CNN Conținut plătit Cursuri online versus offline. Cea mai bună metodă de a învăța engleza

Cursuri online versus offline. Cea mai bună metodă de a învăța engleza

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 08:57 02 Noi 2022 Modificat la 09:16 02 Noi 2022

2020 a fost anul în care majoritatea școlilor, grădinițelor și altor instituții de învățare au trebuit să găsească o modalitate prin care să funcționeze în continuare și să nu întrerupă programele de studii.

Însă, trecerea în online a venit atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Pentru unii oameni, a fost un lucru bun deoarece își puteau desfășura orele oriunde aveau conexiune la internet, pentru alții a fost o perioadă grea pentru că au pierdut interacțiunea fizică cu ceilalți.

De asemenea, există o multitudine de cursuri pe care le poți desfășura atât în regim fizic, cât și online, în funcție de nevoi și posibilități de deplasare.

De exemplu, dacă vrei să aprofundezi limba engleză, însă ești o persoană ocupată și nu dispui de timp pentru a te deplasa, poți opta pentru o școală de engleză online unde vei studia cu ajutorul unui profesor calificat.

Pentru a crea o balanță între cele două tipuri de învățare, vă prezentăm câteva avantaje și dezavantaje ale acestora. În ceea ce privesc avantajele:

  • Flexibilitate

Poate cel mai mare avantaj al desfășurării cursurilor online este flexibilitatea; faptul că nu ești obligat să fii într-un anume loc, ca în cazul cursurilor offline. Oriunde ai un laptop și conexiune la internet stabilă poți participa la curs de engleza neîntrerupt de alți factori: poți să fii atât la tine acasă, cât și la birou, ori în vacanță.

  • Economisirea timpului

Strâns legat de flexibilitate, economisirea timpului este un alt avantaj al cursurilor online. După cum am menționat și anterior, pentru unii oameni este important să nu piardă timp atunci când trebuie să ajungă la un curs. Totodată, există mai multe cazuri în care durata deplasării poate constitui un factor important în privința unui curs. De exemplu, se poate ca școala de engleză pe care ai ales-o să nu aibă sediu în orașul tău, ori aceasta să fie foarte departe de casă, și să dureze prea mult să te deplasezi fizic. Atunci când înveți engleza online, o poți face chiar din confortul casei tale.

  • Utilizarea la maxim a tehnologiei și instrumentelor digitale

O dată cu trecerea în online, am fost nevoiți să ne adaptăm noilor instrumente online. Dacă până atunci scriam cu pixul pe foi, acum ne luăm notițe și facem prezentări direct pe calculator. Dacă până atunci aveam cărți de pe care să citim, acum toate materialele sunt digitalizate. De asemenea, dacă înainte subliniam cu creioane/markere colorate direct pe foi, acum highlightăm în format digital printr-un click. Un alt avantaj al cursurilor de engleză avansate, este ceea că unele școli și-au dezvoltat propriile platforme digitale pentru studierea limbii engleze.

  • Distribuirea materialelor didactice într-un timp scurt

Un alt avantaj al cursurilor online este timpul scurt prin care informația ajunge de la trainer/instructor/profesor către cursanți. Printr-un simplu upload pe platformă ori send prin e-mail, materialele didactice vor ajunge imediat la cei care au nevoie de acestea.

Mai departe, am identificat și câteva dezavantaje ale studierii cursurilor în format online:

  • Pierderea conexiunii fizice cu persoanele cu care lucrezi

Un dezavantaj considerabil al cursurilor online ar fi pierderea interacțiunii tangibile cu persoanele din jur. Astfel, desfășurarea unor astfel de cursuri presupune atât interacțiunea cu trainerii, cât și cu colegii din aceeași breaslă.

  • Absența reacțiilor și a feedback-ului autentic

În cazul desfășurării cursurilor în regim online, există posibilitatea ca interpretarea să fie una subiectivă când vine vorba de reacții și răspunsuri. Mai ales dacă, respectivul curs se desfășoară fără cameră web. Se poate ca, pe lângă pierderea conexiunii fizice, relațiile să nu fie atât de închegate între participanții cursului.

Ca o concluzie, cursurile online au atât avantaje cât și dezavantaje. Avantajele ar fi că: sunt flexibile, poți participa la ele de oriunde, nemaitrebuind să pierzi timp pe drum deplasându-te către sediu; de asemenea, în timpul acestora se utilizează foarte mult resursele didactice online, iar distribuirea materialelor are loc într-un timp foarte scurt.

Activitățile de tip „lucru în echipă” se desfășoară mult mai cursiv deoarece este mai ușor să te conectezi online, decât să te sincronizezi într-un loc cu mai multe persoane. Din punctul de vedere al dezavantajelor, acestea sunt: pierderea interacțiunii fizice cu persoanele din jur și totodată, absența reacțiilor și a feedback-ului real.

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole