Orele sunt ținute de antrenori și sportivi recunoscuți la nivel internațional. De asemenea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș este prima instituție care a introdus astfel de cursuri. Acum, urmează ca alte 23 de universităţi care au facultăţi de sport să aibă cursuri de teqball.
”Federaţia Româna de Teqball, în cooperare cu Ministrul Educaţiei şi Ministrul Sportului, a implementat un proiect unic în România, în baza căruia a dotat peste 100 de universităţi, licee, colegii şi cluburi sportive cu mese de teqball, pentru dezvoltarea acestui sport în România. Proiectul se derulează cu sprijinul Federaţiei Internaţionale de Teqball. Astfel, au fost atrase în acest proiect 23 de universităţi care au facultăţi de sport”, a declarat președintele Federației de Teqball din România, Teodor Luca, pentru Agerpres.
Citește și: Elevii vor avea câte o săptămână de vacanță aproape în fiecare lună! Structura anului școlar 2023-2024
La Târgu Mureș, studenții îi iau drept mentori în acest sport pe Kinga Barabási, cea mai bună jucătoare de teqball din România, şi Hunor Kristaly, amândoi fiind antrenori de teqball și chiar foști absolvenți ai universității.
”Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş este prima instituţie de învăţământ superior în care studenţii de la Facultatea de Sport au început cursurile cu specialitatea teqball, beneficiind de prezenţa a doi antrenori de teqball, profesori de sport care practică teqball, Kinga Barabási şi Hunor Kristaly. Cei doi sunt foşti studenţi ai UMFST Târgu Mureş”, a mai spus Teodor Luca, conform aceleiași surse.
Ce este Teqball
Teqball este un sport cu mingea care se joacă pe o masă curbă, combinând elemente de sepak takraw și tenis de masă. Regulile jocului sunt simple. Jucătorii lovesc o minge precum cea de fotbal, cu orice parte a corpului, mai puțin cu brațele sau mâinile.