Antena 3 CNN Conținut plătit Cursuri de tehnologii avansate pentru IMM-uri, program PNRR lansat de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Cursuri de tehnologii avansate pentru IMM-uri, program PNRR lansat de Autoritatea pentru Digitalizarea României

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Statul român, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), sprijină specializarea IMM-urilor în domeniul tehnologiilor inovatoare.

Angajații IMM, care au contract individual de muncă (normă întreagă sau parțială), pot beneficia de cursuri prin intermediul cărora vor dobândi competențe relevante în nouă domenii tehnice cheie.

Proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri” are ca obiectiv sprijinirea a minimum 2.000 de IMM-uri, iar ajutorul acordat fiecărui IMM, materializat exclusiv sub forma programelor de instruire, este de maximum 17.000 euro. Proiectul este finanțat prin PNRR, cu scopul de a contribui la creșterea numărului IMM-urilor care integrează noile tehnologii.

Specializările disponibile pentru angajații IMM:

Big Data este un curs axat pe tehnologii emergente în care se va învăța despre bazele de date NoSQL, cadrele de procesare a datelor și instrumentele de analiză a acestora. Analiza volumelor mari de date se referă la gestionarea și interpretarea unor seturi extinse de date pentru a obține informații valoroase și a lua decizii informate.

Automatizarea Proceselor Robotice este un curs care prezintă un instrument revoluționar numit Automatizare a Proceselor Robotice (RPA) care poate prelua anumite sarcini repetitive.

În cadrul cursului de Cyber-Physical System vor fi explorate detaliile, avantajele și beneficiile integrării Cyber-Physical Systems (CPS) în operațiunile IMM-urilor, acesta fiind un sistem care conectează lumea fizică cu cea digitală, permițând interacțiunea și controlul eficient al dispozitivelor și proceselor.

Cursul de Cloud Technologies va ajuta la înțelegerea funcționalității Cloudului, cum poate fi folosit eficient și cum poate lucra în avantajul companiei.  

Învățare Automată (Machine Learning) - prin Machine Learning se pot automatiza procesele repetitive, personaliza ofertele pentru clienți și îmbunătăți analiza datelor.

Cursul de Inteligență Artificială (IA) va oferi participanților informații despre concepte avansate ale IA și cum acestea pot fi aplicate în diverse sectoare industriale.

Blockchain oferă un mod sigur și transparent de a stoca și transfera date, revoluționând diverse industrii. Implementarea soluțiilor blockchain poate ajuta IMM-urile să îmbunătățească securitatea datelor, să optimizeze lanțurile de aprovizionare și să sporească transparența operațională.

Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT) reprezintă o revoluție în modul în care funcționează afacerile, deoarece permite dispozitivelor și mașinilor să comunice între ele prin internet, colectând și schimbând informații care pot fi folosite pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea.

Cei care vor opta pentru o formare în domeniul Additive Manufacturing se vor familiariza cu definiția și principiile de bază ale manufacturii aditive și vor înțelege felul în care obiectele tridimensionale sunt create prin adăugarea succesivă de straturi de material.

IMM-urile interesate se pot înscrie pe platforma disponibilă la: https://proiecte.pnrr.gov.ro, în cadrul căreia vor depune solicitările de sprijin, pentru a beneficia de cursurile de formare.

Înscrierea și transmiterea solicitărilor de sprijin se va putea face până la data de 30.11.2024, ora 17:00. Solicitările de sprijin vor fi evaluate în baza principiului „primul venit, primul servit” și selectate după încărcarea acestora în platforma PNRR https://proiecte.pnrr.gov.ro .

Cursurile din cadrul acestui program vor fi susținute de către parteneri precum: RQM Certification, Ascendis Consulting, Ascendia SA, CIT-IRECSON, CNIPMMR, Equatorial Gaming, Infosec Center, Merlin Business, Bocasoft, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Toate companiile interesate de accesarea acestui program pot afla mai multe detalii la adresa de internet a Autorității pentru Digitalizarea României: https://www.adr.gov.ro/investitia-19-competente-in-tehnologii-avansate-pentru-imm-uri

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile