Românii vor aloca în medie, anul acesta, pentru masa de Crăciun, între 500 și 1.000 de lei. Spre deosebire de anul trecut, oamenii își doresc un strop de răsfăț, astfel că pe lista cumpărăturilor se regăsesc și fructe de mare, dar și fructele exotice precum avocado sau mango.
De asemenea, românii caută și specialități internaționale cum ar fi Jamon Serrano, salam Salchichon sau Fuet ori brânzeturi franțuzești, foie gras, stridii sau melci.
Cu toate acestea, cel mai căutat produs pentru masa de Crăciun, rîmâne carnea de porc. Aceasta este urmată de cozonac, vin spumant, citrice și brânzeturi.
Citește și: Suma uriașă plătită pentru două sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Ghidul prețurilor pentru vizitatori
Sunt și persoane care preferă să nu gătească, ci să comande bunătățile, gata făcute, acasă. Astfel că, pe mesele unor români vor sosi gata preparate, sarmale, salată boeuf, carne sau cârnați la garniță, etc.
Tendințele din acest an arată că în ceea ce privește băuturile spirtoase, românii se îndreaptă și către pachetele cadou, preferate fiind cele cu pahare, potrivit Mediafax.