Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea de Sf. Maria în 2024, la munte și la mare. Minivacanța se anunță călduroasă

Cum va fi vremea de Sf. Maria în 2024, la munte și la mare. Minivacanța se anunță călduroasă

de Mia Lungu    |   

Vremea de Sf. Maria, în 15 august 2024, va fi în general frumoasă. Prognoza meteo ANM pentru această săptămână arată la ce temperaturi ne putem aștepta.

A doua jumătate a lunii august vine cu temperaturi caniculare. Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul în aproape toată țara, mai ales în sud-vest. Va ploua mai puțin decât de obicei, în special în zonele montane.

Vremea de Sf. Maria 2024 la mare

Vremea va fi în general favorabilă, cu cer variabil, predominant senin în cursul dimineții și al nopții. Vântul va avea o intensitate slabă până la moderată, cu intensificări ușoare în orele după-amiezii.

În Dobrogea, media regională a maximelor va fi de 30 - 32 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12 şi 13 august.

Minimele vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade, cu cele mai mici valori în nopţile de 15, 16 şi 17 august, apoi în intervalul 23 - 25 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Temperatura apei mării

Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 și 26 de grade. Acest interval de temperatură este recunoscut ca fiind cel mai optim pentru scăldatul prelungit. 

La munte, minivacanța de Sf. Maria va fi însorită

La multe, vremea va fi în general însorită, cu posibile înnorări temporare și locale. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de ploaie sunt minime.

În intervalul 12 - 18 august, maximele vor avea valori medii cuprinse între 23 şi 26 de grade, apoi vor scădea până spre 20 de grade, în ziua de 20 august, pentru ca ulterior, această valoare să caracterizeze restul intervalului de prognoză. Minimele vor fi cuprinse între 11 şi 14 grade.

Cele mai mici valori de vor înregistra în perioada 20 - 25 august, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mare între 16 şi 21 august.

Prognoza meteo pentru București și principalele orașe, pe 15 august 2024, de Sf. Maria

Săptămâna aceasta, „vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar în sud şi în vest va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nordul Moldovei şi 37 - 38 de grade în Banat, Oltenia şi sud-vestul Munteniei.", spun specialiștii de la ANM.

Cerul va fi variabil la senin, exceptând nord-estul teritoriului unde va fi parţial noros, dar cu probabilitate redusã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în zona montanã şi în nordul Moldovei.

Subiecte în articol: vremea de Sf. Maria 2024 minivacanta
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile