Experții spun că bucătăria viitorului va aduce cu sine câteva modificări importante și în acest articol îți spunem care sunt acestea.
1. Tehnologia va deține un rol mai însemnat decât în prezent
Tehnologia bucătăriei viitorului înseamnă că sisteme inteligente de reciclare vor sorta gunoiul menajer în mod automat, că alimentele vor putea fi păstrate pentru mai mult timp și că vom avea dispozitive inteligente de cultivare a plantelor.
Mesele inteligente se numără și ele printre elementele menționate ca parte din bucătăriile viitorului. Acestea vor:
-
identifica și cântări alimentele și ingredientele amplasate pe ele;
-
genera instrucțiuni de preparare și rețete pentru aceste ingrediente;
-
permite copiilor să se joace în timp ce părinții pregătesc mâncarea.
2. Unele piese de mobilier vor fi automatizate și mai mult
Blaturile care se deschid printr-o simplă bătaie din palme sau atingere sunt deja prezente în bucătăriile ultra-moderne. Ele vor fi însoțite în viitor de alte elemente ca de exemplu dulapuri montate pe perete sau extensibile care, printr-o simplă comandă vocală cum ar fi “sortează cumpărăturile”, se vor deschide sau întinde pentru a permite așezarea alimentelor la locul lor.
3. Se vor folosi materiale diferite pentru blaturile de bucătărie
Blaturile de bucătărie ocupă un loc important în orice bucătărie. Ele trebuie atât să arate bine, dar și să fie funcționale și ușor de curățat.
Dacă până în prezent granitul și marmura erau alegerea multora, viitorul va aduce cu sine ascensiunea unor materiale noi cum ar fi cuarțul procesat și porțelanul.
Cuarțul devine din ce în ce mai cunoscut pentru că reunește ce au mai bun de oferit natura și omul: este produs prin combinarea cuarțului natural cu rășini, pigmenți și alte ingrediente. Blaturile fabricate din acest material au o durabilitate similară granitului și o rezistență mai mare la impact și deteriorări.
Spre deosebire de cuarț, porțelanul nu poate fi zgâriat, ars ori pătat. În plus, pe el nu rămân urme de amprente, ceea ce îl recomandă drept o alegere inspirată mai ales pentru blaturile de bucătărie ale familiilor cu copii mici.
4. Spațiile de depozitare vor fi în centrul atenției
De la sertare încăpătoare și rafturi extensibile care înlocuiesc interioarele standard ale dulapurilor până la dulapuri spațioase transformate în cămări pentru conserve, borcane, sticle și condimente, spațiile de depozitare din bucătăriile viitorului le vor transforma în spații extrem de bine organizate.
Rafturile deschise (fără uși) vor deveni un element nelipsit, ele putând fi folosite pentru depozitarea cărților cu rețete, precum și pentru cultivarea de condimente proaspete și savuroase în mini-ghivece.
Soluțiile inteligente de fitinguri au și ele un rol important, putând transforma o bucătărie mică într-un spațiu practic și ușor de utilizat.
5. Suprafețele de gătit vor fi interactive
Plitele cu inducție interactivă reprezintă un concept care promite să transforme gătitul într-o experiență și mai plăcută și, bineînțeles, interactivă. Producătorii de profil au realizat deja suprafețe de gătit concepute ca touch-screen-uri ce pot afișa informații preluate de pe un smartphone sau de pe o tabletă.
Bucătăria viitorului trebuie nu doar să arate plăcut, ci și să răspundă cât mai fidel cerințelor vieții cotidiene, care se desfășoară într-un ritm din ce în ce mai alert.
Mobila de bucătărie de la cel mai mare show-room din Baia Mare te ajută să transformi această încăpere într-un spațiu funcțional, în care să ai la îndemână toate ustensilele de care ai nevoie și totodată plăcut, în care să te bucuri alături de cei dragi de mese și discuții plăcute.