Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum te poţi trata dacă suferi de cârcei în timpul nopţii

Cum te poţi trata dacă suferi de cârcei în timpul nopţii

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 13:59 21 Noi 2023 Modificat la 14:00 21 Noi 2023

Drept urmare, oricât de banal ar părea acest simptom este important să îi acordăm atenția necesară. Stăm de vorbă cu un medic și aflăm cum ar trebui să reacționăm pe moment, dar și care sunt recomandările pe termen lung.

Uneori, aceste simptome pot fi extrem de supărătoare, provocând durere intensă, incapacitatea folosirii membrului afectat şi chiar compromiterea somnului. Acest lucru poate determina și o senzație de strângere sau de întindere a mușchiului afectat – este strâns și dificil de controlat.

Cârceii pot dura de la zeci de secunde până la câteva minute. Mai mult decât atât, contracţia muşchiului poate fi vizibilă cu ochiul liber.

Acest tip de acuză poate să apară la orice vârstă, însă este mai frecvent întâlnită la persoanele care fac sport şi la cei care au trecut de vârsta de 55 de ani.

Specialiștii recomandă ca în cazul în care acest fenomen este frecvent, să mergeți la medic pentru a elucida cauzele apariției cârceilor, deoarece în spatele acestei probleme se pot ascunde alte afecțiuni mai grave.

De exemplu, probleme circulatorii, cum ar fi insuficiența venoasă cronică,  pot afecta fluxul sanguin către mușchi și pot cauza crampe. De asemenea, nefropatia periferică sau scleroza multiplă pot influența funcționarea mușchilor și pot contribui la apariția cârceilor.

Deshidratarea este şi ea citată printre cele mai comune cauze ale crampelor cu debut nocturn. În acest sens, dacă observați că vă treziţi noaptea din cauza unor cârcei, atunci întrebaţi-vă dacă beţi suficiente lichide.

Un aport hidric de minimum 2 litri pe zi va putea să prevină apariția spasmelor musculare dureroase.

De asemenea, mușchiul contractat nu trebuie forțat să se întindă sau să se relaxeze. Acest lucru ar putea duce la leziuni. Dacă ai o crampă musculară nocturn, ridică-te treptat din pat și întinde-ți piciorul afectat cu grijă pentru a reduce disconfortul.

În general, în cazul acestei afecțiuni este important să fii atent la corpul tău, să iei măsuri de prevenție și, dacă este necesar, să consulți un medic. 

Etichete: Numai de bine
Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole