Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să transformi balconul într-un spațiu de lucru confortabil și productiv

Cum să transformi balconul într-un spațiu de lucru confortabil și productiv

În era modernă a lucrului de acasă, mulți oameni se străduiesc să găsească un spațiu adecvat pentru a lucra productiv și confortabil.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dacă ai un balcon mic sau mediu, ai noroc! Acesta poate fi transformat într-un colț de lucru cochet. Cu doar câteva piese de mobilier și decorațiunile potrivite, balconul tău se poate transforma într-un spațiu de lucru cu adevărat draguț, în care să-ți facă plăcere să petreci orele de lucru.

Iată câteva sugestii de amenajarea a balconului astfel încât să devină un spațiu productiv

  • Optimizarea spațiului

Pentru a maximiza spațiul disponibil, este important să planifici dinainte totul. Folosește-te de ce ai deja în balconul tău, peste care poți adăuga diverse elemente. De pildă, instalează rafturi de perete pentru a-ți expune obiectele decorative, pentru a depozita diferite accesorii de care ai nevoie, cum ar fi agenda, încărcătorul, anumite documente. Utilizează cutii sau coșuri de depozitare sub scaun sau în colțuri pentru a păstra ordinea și a face loc pentru alte obiecte. 

  • Alege mobilierul potrivit

Dacă ai un spațiu mic, alege un birou simplu și caută variante minimaliste pentru depozitarea lucrurilor. Optează pentru piese compacte și funcționale, care să se potrivească mărimii balconului tău. Biroul este esențial pentru lucru și pentru a servi drept suport pentru laptop, așa că fiind piesa centrală trebuie ales cu grijă. Un birou pliabil poate fi o variantă de luat în calcul, iar în acest fel poți să menții acel spațiu funcțional. De asemnea, dacă vrei să fii foarte productiv și ai nevoie de un laptop nou, poți opta pentru modelele disponibile la Altex.ro, căci cu siguranță nu vei da greș cu acestea. 

  • Asigură-ți iluminarea adecvată

Lumina joacă un rol foarte important pentru un spațiu de lucru reușit. Lumina naturală este cea mai importantă, așa că asigură-te că nu obstrucționezi accesul la ferestre. Într-adevăr trebuie să ai și niște jaluzele sau perdele pentru acele zile foarte însorite, când lumina soarelui s–ar putea să devină un disconfort. Pentru partea de iluminare artificială instalează lămpi de perete sau becuri cu lumină caldă pentru a crea o atmosferă relaxantă. De asemenea, o lampă de masă cu braț flexibil poate fi o idee excelentă pentru un astfel de spațiu de lucru. 

  • Adaugă decorațiuni 

Elementele decorative și plantele trebuie să-și găsească și ele loc în balconul tău transformat în birou, pentru a conferi spațiului o atmosferă plăcută și relaxantă. Plantele în ghivece sunt ideale pentru a aduce un pic de natură în spațiul tău de lucru și te vor bucura vizual ori de câte ori îți arunci privirea asupra lor. Iar dacă vorbim de un balcon bine luminat, poate fi și un spațiu precoce dezvoltării lor. 

Transformarea balconului tău într-un spațiu de lucru confortabil, productiv și cochet este mai ușor decât crezi. Câteva mici detalii, un birou, un laptop performant, niște elemente decorative și niște spații pentru depozitare și ai dat viață noului tău loc de lucru. Iar după încheierea programului, poți să-l folosești ca un loc de refugiu, când vrei să citești sau să ai niște clipe de răgaz tu cu tine.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă