Brățară fitness
Este poate cea mai populară soluție, fiind accesibilă și, totodată, practică pentru majoritatea utilizatorilor. O brățară fitness, depinde de model și brand, deține foarte multe funcții de monitorizare activități fizice, precum numărul de pași, calorii arse, valori puls sau nivelul oxigenului din sânge. De asemenea, poți selecta câte un mod pentru fiecare activitate în parte, cum ar fi alergare, sesiune de înot sau exerciții de respirație.
Cum sunt foarte multe brățări fitness din care poți alege, rămâne să ți-o cumperi pe cea care se potrivește nevoilor, preferințelor și bugetului disponibil.
Pulsoximetru
Până nu demult, acesta se găsea mai degrabă în spitale, însă pandemia de coronavirus a schimbat total această perspectivă. Trebuie să știi că un nu este util doar pentru situații medicale, respectiv îngrijire la domiciliu, ci și pentru monitorizare fitness. Acesta măsoară frecvența cardiacă și saturația de oxigen, fiind un dispozitiv profesional conceput pentru a afișa valori cu o marjă mică de eroare.
Te poți orienta către un pulsoximetru pentru încheietura mâinii, pentru un plus de confort și o monitorizare constantă, în mișcare.
Smartwatch
Au apărut suficiente ceasuri smart care îmbină foarte multe funcții și moduri, ce îți pot fi de folos în timpul zilei, atât la birou sau în oraș, cât și atunci când ajungi în sala de fitness. Avantajul unui smartwatch este că poate veni într-un design casual, modern, care se poate adapta ușor la majoritatea ținutelor tale. Mai mult, sunt și modele care acceptă brățări interschimbabile. Altfel, pe lângă NFC, GPS sau notificări primite de pe telefon, un smartwatch poate monitoriza distanța parcursă, ritmul cardiac, tensiunea sau SpO2.
Gama de ceasuri inteligente este foarte variată pe piața noastră, iar cu cât ești dispus să plătești mai mult pentru unul, cu atât ai la dispoziție funcții complexe, de ultimă oră.
Smartphone
De multe ori soluția cea mai la îndemână poate fi chiar telefonul smart din buzunar. Pentru a măsura estimativ pulsul sau concentrația de oxigen din sânge, un smartphone trebuie să fie echipat cu senzori speciali și o aplicație care să-ți afișeze valorile dorite.
Sunt puține telefoane care au funcția de SpO2. Unele modele de telefoane Samsung, cu aplicația de sănătate Samsung Health, ar fi un exemplu concludent. Totuși, unii consideră că valorile nu sunt chiar cele mai exacte, comparativ cu alte dispozitive disponibile pe piață. De altfel, brandurile preferă să se concentreze pe alte lucruri esențiale pe care trebuie să le dețină un smartphone.
Centură fitness
Un dispozitiv cu totul aparte, cu precădere pentru pasionații de sport și tehnologie, ar fi achiziția unei centuri de fitness, care se atașează la piept. Se poate dovedi extrem de utilă în timpul maratoanelor sau al altor activități sportive, cu intensitate sporită. Cu un astfel de dispozitiv, confortabil și reglabil, poți monitoriza pulsul în timp real.
O centură fitness utilizează tehnologii de conectare Bluetooth și ANT+. Practic, aceasta se poate conecta la smartphone, smartwatch sau alte dispozitive compatibile, cum ar fi cele specifice ciclismului. Totodată, poți corela datele cu mai multe aplicații sportive, precum Runkeeper.
Prin urmare, ai la dispoziție nu mai puțin de cinci dispozitive inteligente care să-ți monitorizeze pulsul sau nivelul SpO2 în timpul perioadelor de menținere a condiției tale fizice. Fără a încerca să faci rabat de la calitate, optează pentru dispozitivul care ți se pare cel mai potrivit nevoilor tale.