Antena 3 CNN Life Cum să prepari cel mai bun kebab chiar la tine acasă. Este rețeta secretă a bucătarilor!

Cum să prepari cel mai bun kebab chiar la tine acasă. Este rețeta secretă a bucătarilor!

Diana Ionescu
1 minut de citit Publicat la 06:06 26 Iun 2020 Modificat la 06:06 26 Iun 2020

Kebabul este un preparat arăbesc, iubit și de români. Dacă până acum credeai că trebuie să ieși în oraș pentru a savura acest preparat, acest lucru se va schimba. Rețeta următoare este una simplă, care o poți face în numai o oră și care va impresiona cu siguranță prietenii și familia. 

Ingrediente

- 500 grame carne tocată de miel 
- 1 ceapă mică
- 4 căței de usturoi pisați
- 100 grame de crutoane 
- 2 lingurițe de chimen
- o lingăriță de coriandru
- 1 linguriță oregano 
- paprika
- ulei de floarea soarelui 
- lipie (pentru servire)
- sos de usturoi (pentru servire)

Metodă de preparare

1. Încălzește cuptorul la 200 de grade. Amestecă toate ingredientele cu ajutorulul unui robot de bucătărie. Condimentează cu sare și piper. În cazul în care nu ai un robot, le poți amesteca într-un bol. 
2. Unge cu ulei o folie de aluminiu și pune mixul în forma unui cârnat. Strânge folia în jurul mixului de carne, pentru a păstra forma.
3. Bagă compoziția în cuptor pentru 35-40 de minute, întorcând-o din când în când. Deschide folia și lasă kebabul să se mai rumenească pentru câteva minute, până prinde o culoare maronie.
4. Pune kebabul pe o fafurie și taie-l în felii subțiri. Servește cu felii de pita și sos de usturoi. 

Etichete: kebab reteta
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole