Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină.
Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.
Un colon murdar este sursă de toxine pentu întregul organism
Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate ( ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.
Semnele unui colon ce necesită purificare:
– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit
– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri
– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă:
– obezitate sau abdomen proemient
– insomnii, cearcăne
– par casant, piele uscată , acnee
– dureri de cap sau de spate
– paraziții intestinali
Fibrele vegetale -un pas spre sănătate
O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne .O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian , lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale , care actioneaza ca niste adevarate ” maturi ” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.
Sursa: drluca.ro.