Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să începeți o afacere atunci când nu aveți literalmente bani

Cum să începeți o afacere atunci când nu aveți literalmente bani

Nu aveți întotdeauna nevoie de mult capital pentru a pune în funcțiune o afacere. De fapt, uneori puteți începe cu puține resurse sau chiar fără bani. (Da!) Începerea unei afaceri fără bani ar putea părea inițial o idee descurajantă, dar nu este imposibil.

de Georgiana Adam    |   

Este adevărat că pentru a începe și a scala orice afacere, veți avea nevoie de mai mult decât un flux de numerar suplimentar. Probabil că veți avea nevoie de parteneri, investitori și un plan solid pentru modul în care veți folosi noile fonduri de afaceri pentru a vă dezvolta. Dar, când abia începeți, începeți de jos. Chiar mai bine: puteți începe o afacere cât de mică doriți. Nimeni nu a fost un mare brand de la început.

Dacă planul dvs. este să deschideți o insulă în mall în care vindeți produsele fabricate manual, puteți începe întotdeauna prin a le vinde prietenilor și familiei. Vă puteți construi o reputație și puteți obține feedback inițial. Apoi, le puteți vinde pe un site web terță parte online. După aceea, puteți trece la găzduirea propriului site și magazin. Ați prins ideea.

Dacă vă faceți griji cu privire la cum să începi o afacere cu zero fonduri, iată câteva idei de unde puteți începe.

Întrebați-vă ce puteți face și ce puteți să obțineți gratuit

Este ușor să veniți cu o listă de probleme la orice soluție care vă împiedică să vă lansați afacerea. Este adesea mai greu să găsești o listă de oportunități care se află chiar în fața dvs. Dacă gândul de a începe o afacere fără bani vă sperie, sunt o grămadă de modalități prin care poți face afaceri și fără o investiție.

Ce este esențial pentru afacerea dvs.? Aveți nevoie de un site elegant, personalizat, atunci când ați fabricat doar trei articole pentru noul dvs. magazin? Ați putea face o afacere cu crearea unei pagini de Facebook pentru a vă promova afacerea la nivel local? Sau, ar avea fi mai bine să vă oferiți produsele spre vânzare pe siteuri de tip marketplace? Ați putea să vă faceți singuri materiale de marketing pe Canva? Ați putea face schimb de servicii sau să oferiți produse cu altcineva în loc de plată?

Faceți o listă cu ceea ce aveți nevoie pentru afacerea dvs. și apoi căutați alternative gratuite pe web. S-ar putea să dureze timp și poate chiar să vă solicite să dobândiți câteva abilități digitale suplimentare, dar veți economisi bani atunci când veți avea cel mai mult nevoie de ei. Dacă încă nu știți ce tip de afacere vi se potrivește, aici găsiți o listă cu idei de afaceri mici 

De exemplu, puteți face bani din oferirea de servicii de digital marketing, cum ar fi:

  • Optimizarea SEO - tot ceea ce trebuie să faceți este să învățați această abilitate ca mai apoi să porniți o afacere. O gramadă de firme au nevoie de SEO și piața este încă la început. Puteți citi mai multe despre această abilitate pe pagina de prezentare a cursului SEO cu Rezultate susținut de Mihai Chițoiu, specialist SEO care a lucrat cu peste 150 de proiecte din +40 de nișe diferite. Poți câștiga de la 300 euro per proiect până la 2000 euro. Un specialist SEO poate ține până la 15-20 de proiecte SEO / lună, în funcție de complexitatea acestora.

  • Copywriting - orice afacere are nevoie de texte persuasive care să genereze vânzări. Poți oferi servicii de copywriting pentru: postări pe social media, emailuri, pagini de vânzare, articole de blog, comunicate de presă, interviuri, poți redacta textul pentru un site întreg care abia se lansează etc. Posibilitățile sunt nenumărate. Dacă vreți să învățați meseria de copywriter, vă recomandăm cursul lui Iosif Vidoni, Elite Copywriter sau cursul Oanei Predoiu si a lui Sergiu Foca, Copywriting Profit. Poși câștiga de la câteva sute la câteva mii de euro pe luna din această activitate.

  • Facebook Ads - zeci de companii caută în fiecare zi un specialist în realizarea de reclame pe Facebook. Poți câștiga de la 150 - 500 euro / client pentru administrarea si crearea de reclame.

Aceste tipuri de afaceri se pot face de acasă, fără a plăti un spațiu, însă necesită amenajarea unui birou confortabil și investiția într-un laptop mai bun.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile