Antena 3 CNN Conținut plătit Cum să gestionați mai bine muncile câmpului cu echipamentele și solutiile potrivite pentru agricultură

Cum să gestionați mai bine muncile câmpului cu echipamentele și solutiile potrivite pentru agricultură

Redacția Antena 3 CNN
4 minute de citit Publicat la 15:41 27 Apr 2022 Modificat la 15:41 27 Apr 2022

Încă de pe vremea bunicilor și străbunicilor noștri, omenirea a acumulat și încă acumulează cunoștinte în acest domeniu, iar în prezent domeniul agriculturii este ajutat foarte mult și de tehnologia modernă, care vine în ajutor cu utilaje agricole de mare tonaj ce sunt folosite pentru arat, semănat, discuit și așa mai departe.

Practic, este cea mai bună perioadă să începeți o afacere în acest domeniu, dacă aveți resursele necesare (începând de la terenul arabil pe care să îl lucrați).

Pentru a gestiona mai bine muncile câmpului aveți nevoie de un ajutor pe măsură. Dar ce presupune acest ajutor pe măsură și unde îl puteți găsi?

  1. Alegeți-vă bine partenerii de afaceri. Nu puteți începe o afacere fără parteneri de la care să achiziționați anumite produse, precum ustensile sau utilaje de lucrat pământul. O alegere inspirată este site-ul agronord.ro – este un magazin online complet, special creat din dorința de a oferi fermierilor și agricultorilor tot ajutorul de care aceștia au nevoie pentru a-și duce treburile la bun sfărșit, într-un timp record. Gama completă de produse este special gândită pentru a acoperi orice nevoie, iar prețurile sunt accesibile. De asemenea, calitatea produselor lor este de necontestat. Sunt deja apreciați de multi agricultori si fermieri.
     

  2. Tineți pasul cu tehnologia! Da, ați citit bine. Este cel mai important criteriu în zilele noastre. Orice afacere care are viziune de viitor trebuie să aibă capacitatea de a se adapta la vremurile prezente, iar prezentul nostru este digital, tehnologia este cea care este omniprezentă în viața noastra și ne ajută în diferite feluri. Cert este că nu puteți sa folosiți utilajele de acum 20 sau 30 de ani și să vă așteptați să faceți performanță în zilele noastre, deoarece utilajele din prezent sunt mult mai avansate, mai rapide și mult mai eficiente. Cine nu se adaptează, nu va supraviețui – este o regulă de viață care se aplică în orice domeniu și în orice moment.
     

  3. Accesați, ori de câte ori aveți posibilitatea, fonduri nerambursabile de la stat, cu ajutorul cărora să vă acoperiți cheltuielile. De exemplu, multe primării din mediul rural oferă fonduri nerambursabile legumicultorilor pentru achiziționarea de noi echipamente, pentru îmbunătățirea echipamentelor din sere și solarii sau pentru creșterea anumitor tipuri de culturi (roșii, castraveți, ardei sau altele). Aceste ajutoare sunt binevenite și pot să ofere un boost de care aveți nevoie pentru a continuă. Tineți minte că în domeniul agriculturii nimic nu se pierde, totul se refolosește în alte scopuri (de exemplu, excesul de roșii obținute și rămase în urma tuturor vânzărilor efectuate, pot fi transformate în conserve ce pot fi păstrate pe termen lung sau pot fi transformate în hrană pentru animalele din ogradă. Practic, este o situație de tip win – win (câștig pe ambele sau pe toate părțile).

Agricultura a cunoscut o reală ascensiune în ultimii ani, iar acest lucru a dat fermierilor locali o speranță că lucrurile nu sunt pierdute pentru țara noastră.

Deși ne focusăm pe export, există foarte mulți producători locali care au o listă de clienți fideli care cumpără de la ei și aceștia beneficiază chiar și de livrări de legume la domiciliu. Acest serviciu de livrări la domiciliu este cel care i-a fidelizat pe oameni și care i-a făcut să revină.

Legumele din țara noastră se pot dovedi a fi mai gustoase și mai sănătoase decât cele din import, deoarece nu necesită un termen de livrare exagerat de mare pentru a ajunge la destinație. De cele mai multe ori, legumicultorii mici livrează comenzile chiar în ziua în care au fost recoltate legumele, deci atunci când sunt proaspete și pot fi consumate chiar și ca atare.

De ce este important să alegem legumele românești? Deoarece așa ajutăm afacerile locale să nu piară. Dependența de produse străine trebuie să aibă o barieră a bunului simț, deoarece și agricultorii români merită o șansă.

Există încă foarte mulți producători care lucrează pământurile moștenite de la părinți, care la rândul lor le-au moștenit de la părinții acestora, și doresc să păstreze tradiția și să aducă un plus de valoare țării noastre, prin munca pe care o depun.

Din păcate, marea majoritate a terenurilor arabile sunt nelucrate în prezent și sunt lăsate în paragină, multe sunt pline de buruieni și arbuști nefolositori și probabil vor rămâne așa în continuare. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că marea majoritate a acestora sunt deja vândute către străini sau afaceri private din alte țări, iar noi nu putem să exploatăm la capacitate maximă tot ce ne oferă țara noastră.

Agricultura oferă multe satisfacții, însă munca este pe măsură și nu este pentru oricine. Doriți să porniți o afacere în acest domeniu? Atunci asigurați-vă că sunteți determinați să vă implicați 100%, în caz contrar nu veți obține profiturile dorite. Nu este pentru oricine, acest lucru este clar.

Pentru business-urile aflate la început de drum, start-up-urile sunt o metodă bună de a porni la drum. De asemenea, fiți atenți la partenerii pe care îi alegeți, mare parte a succesului dumneavoastră depinde de profesionalismul partenerilor aleși. Dacă țineți minte aceste sfaturi simple, atunci nu aveți cum să dați greș în acest domeniu.

Iar pentru ustensile și utilaje de calitate de top, optați pentru Agronord, magazinul online care chiar le deține pe toate în domeniu, având mereu pe stoc toate produsele la un raport calitate – preț imbatabil, pe care orice agricultor, fie el începător sau nu, și le-ar permite.

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole