Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să creezi o ambianță în restaurant la care clienții să revină

Cum să creezi o ambianță în restaurant la care clienții să revină

Confortul este sentimentul de plăcere al oaspetelui, creat de ambianța din restaurant. Crearea unei atmosfere care să pătrundă în inima vizitatorului și să-l facă să revină este esențial pentru succesul afacerii.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În primul rând, este important să reții că proprietarul restaurantului nu este în primul rând un om de afaceri, ci o persoană care întâmpină oaspeții ca la el acasă.

Cum să creezi atmosfera de confort?

Imaginează-ți că ești în vizită la cineva. La ce ești atent? În primele minute, analizezi mirosul, ochii aleargă și examinează detaliile referitoare la amenajari interioare, mâinile vor să atingă ceva. Creierul tău analizează în același timp informațiile și concluzionează dacă merită să rămâi în acel lor. Trebuie să te asiguri că oaspeții în rezultatul analizei ambianței din restaurantul tău vor fi tentați să revină.

  1. Luminozitatea

Lumină moale și caldă, lumânări pe mese - toate acestea sunt foarte importante atunci când creezi un mediu în care să te simți bine. Multe lumini sunt binevenite. În procesul de amenajare a localului cu lumini poți cere sfatul unui designer interior Bucuresti, astfel vei fi sigur că respecți unele reguli de amplasare a luminii.

  1. Mobilierul

Mobilierul trebuie să fie ales în funcție de design restaurant, ambianța și tema generală, dar și în funcție de tipul de clienți care frecventează localul. Mobilierul ar trebui să fie confortabil pentru clienți, astfel încât aceștia să se simtă relaxați și să poată savura experiența culinară în mod confortabil. De asemenea, acesta ar trebui să fie funcțional și să fie ușor de manevrat și de curățat. Mesele ar trebui să fie suficient de mari pentru a găzdui toate farfuriile și paharele necesare pentru fiecare client, iar scaunele ar trebui să fie suficient de ușoare pentru a fi mutate și rearanjate cu ușurință.

  1. Muzica de fundal

Fonul muzical într-un restaurant poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei și experienței culinare a clienților. Alegerea muzicii potrivite poate completa decorul și tema generală a restaurantului, poate îmbunătăți ambianța și poate crea o experiență culinară mai plăcută. Alege un gen de muzică care să se potrivească cu stilul și tema generală a restaurantului. De exemplu, dacă restaurantul are un stil clasic, muzica clasică poate fi o alegere potrivită. În schimb, dacă restaurantul are un stil modern sau alternativ, poți alege muzică pop, rock sau electronică. Muzica ar trebui să fie suficient de tare încât să acopere zgomotul de fond din restaurant, dar nu atât de tare încât să fie deranjant pentru clienți sau să-i împiedice să comunice.

În general, crearea unei atmosfere plăcute într-un restaurant necesită o abordare cuprinzătoare, care să ia în considerare toți factorii relevanți pentru clienți. Pentru a face clienții să revină, în primul rând, trebuie să te asiguri că se simt bine în restaurantul tău.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet