Antena 3 CNN Conținut plătit Cum să amenajezi un spațiu de relaxare pentru tine și familia ta

Cum să amenajezi un spațiu de relaxare pentru tine și familia ta

Se spune că acasă este cel mai relaxant loc din lume – spațiul în care poți fi tu în orice moment al zilei, fie că este dimineața, înainte de job, sau în weekend, alături de toată familia.

de Georgiana Adam    |   

Timpul de calitate petrecut împreună în confortul casei este foarte valoros pentru orice familie. De aceea, a avea un spațiu special amenajat pentru clipele de relaxare reprezintă o idee excelentă. Iar dacă vrei să creezi un asemenea loc și nu știi de unde să începi, iată câteva idei fantastice!

1. Ia în calcul fiecare membru al familiei

Adesea, într-o casă în care locuiește un cuplu cu minimum un copil, fiecare membru al familiei are un loc preferat. De multe ori, însă, același loc este preferat de mai multe persoane. În acest context, apar micile conflicte și nemulțumiri.

Pentru a evita situațiile tensionate, cum ar fi dacă fiecare dintre voi ar avea propriul „tron” al relaxării? Poți cumpăra în acest sens fotolii tip puf în diferite culori pentru fiecare membru al familiei, astfel ca fiecare dintre voi să se poată relaxa în propriul său spațiu special.

Pune pufurile în jurul unei măsuțe joase și vei obține locul perfect pentru stat la povești în familie după o zi plină.

2. Pune accentul pe confort

Un spațiu amenajat cu fotolii puf este excelent, însă dacă vrei să-l completezi pentru a avea confortul suprem, prinde în același loc și câteva hamace, în grădină sau pe terasă. Iar dacă spațiul este expus la soare, șezlongurile pliabile sunt și ele o idee minunată.

3. Încurajează mișcarea recreativă

Atunci când tu și familia vă relaxați, puteți avea tendința de a aluneca spre sedentarism. Chiar dacă statul la soare este foarte plăcut, relaxarea se face și prin mișcare ușoară. De fapt, jumătate de oră de mișcare poate diminua nivelurile de cortizol și poate aduce dopamină și endorfine. Cu alte cuvinte, stresul se va disipa, iar starea de bine îi va lua locul!

Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, amenajează spațiul de relaxare și cu salteluțe de yoga sau de fitness, ce pot fi întinse cu ușurință pentru un scurt antrenament. Iar dacă ai mai mulți copii, un spalier, un perete de cățărare sau inele pentru inversiuni pot fi variante pe care cei mici le vor adora!

4. Nu omite plantele și elementele naturale

Indiferent dacă spațiul de relaxare al familiei se află în casă, pe balcon sau pe terasă, includerea plantelor verzi este esențială pentru atmosferă. Un loc decorat cu flori și plante reale, care oferă oxigen și un aer mai proaspăt, aduce o schimbare pozitivă în dispoziția familiei, chiar și după o zi lungă și încărcată.

5. Încurajează pasiunile fiecărui membru al familiei

Fără îndoială, fiecare dintre voi are câte un hobby, iar o parte dintre ele pot fi integrate în spațiul comun de relaxare al familiei. Iar dacă, de exemplu, adorați jocurile de cărți, Rummy sau board games, o masă de joc poate fi elementul central.

6. Folosește culori și sunete relaxante

Starea de spirit se creează și prin intermediul nuanțelor sau sunetelor dintr-un spațiu. O zonă de relaxare trebuie să vă ducă pe toți cu gândul la o zi de vacanță, fie că preferați muntele, marea sau jungla. Alege o tematică și folosește o paletă potrivită de nuanțe. Apoi, instalează boxe de mici dimensiuni în locuri subtile, pentru a putea asculta muzică ambientală sau melodiile preferate ale familiei.

7. Instalează un spațiu pentru mesaje drăguțe

În orice fel ai alege să amenajezi spațiul de relaxare al familiei tale, adaugă acest ultim element care va face diferența – un fel de „avizier” în care să vă lăsați mesaje de mulțumire, de apreciare, rugăminți sau, pur și simplu, mesaje inspiraționale sau amuzante.

În acest sens, poți folosi o tablă cu cretă sau cu markere, precum și o ramă din lemn cu plută, unde să prindeți post-it-uri colorate.

Toate aceste elemente te vor ajuta să creezi spațiul ideal de relaxare și de distracție al familiei tale, în care veți petrece clipe minunate împreună.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile