Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi soluția financiară potrivită în funcție de nevoi

Cum să alegi soluția financiară potrivită în funcție de nevoi

Achizițiile majore în viață au nevoie de susținere financiară bancară importantă. În același timp, pentru renovări prin casă, rezervă lunară, refinanțare sau tot ce ai nevoie, pentru ca proiectele tale să fie finalizate, găsești soluții financiare potrivite la bancă. Identificarea variantei ideale va fi cea mai mare provocare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Problemele pot fi rezolvate cu identificarea soluțiilor potrivite pentru fiecare caz în parte. Același lucru este valabil și în cazul nevoilor financiare. Achiziția unei locuințe, refinanțarea unui credit vechi în condiții mai avantajoase pentru tine, amenajarea casei, achiziția unui nou autoturism sau nevoia de a continua pregătirea profesională, toate își găsesc rezolvarea cu o soluție financiară personalizată. 

Credite pentru locuință

Achiziția unei locuințe este o etapă importantă a vieții, iar pentru a cumpăra casa de vis, pe care ai găsit-o, poți accesa un credit bancar, fără de care nu ai avea cum să duci tranzacția la bun sfârșit. 

Tu vei alege varianta potrivită pentru tine, în funcție de perioada de creditare, suma necesară, tipul dobânzii, care poate fi variabilă sau fixă în primii ani, în funcție de oferta creditorului. Odată ce decizi care este cea mai bună opțiune pentru tine vei ști și care este rata lunară pe care trebuie să o plătești, precum și suma totală de rambursat. 

Credite de refinanțare pentru locuință

Poate te afli în situația în care ai deja un credit pentru locuință, iar ratele au devenit împovărătoare. Există soluția refinanțării creditului luat de la o altă instituție bancară. Important este să te documentezi pentru a identifica creditul de refinanțare care să aibă condiții avantajoase pentru tine și familia ta. 

Refinanțarea creditelor mai vechi

Există și credite de consum pentru refinanțarea datoriilor anterioare. În situația în care ai un credit sau mai multe la alte bănci sau instituții financiare, îți dorești consolidarea datoriilor într-o singură rată lunară, pentru a plăti mai puțin. Ai posibilitatea de a opta pentru o astfel de soluție financiară cu dobândă fixă sau variabilă. 

Cu o altă variantă de credit de consum, pentru refinanțarea unei datorii mai vechi, poți să obții o rată mai mică pentru creditele aflate în derulare, dar și bani în plus, cu o dobândă specială. 

Achiziția unei mașini

Mașina este necesară pentru mulți dintre noi, iar achiziția unui autoturism nou se poate face și cu credit auto, dacă nu ai banii necesari. Cu îndeplinirea condițiilor solicitate de bancă, beneficiezi de un împrumut, în lei sau euro, pentru o mașină nouă. Ai însă și alte avantaje oferite de creditor, printre care comisioane reduse pentru online banking, plan de protecție a rambursărilor sau oferte avantajoase la asigurări. 

Satisfacerea nevoilor personale

Creditele de consum pentru nevoi personale nu mai trebuie justificate în prezent, motiv pentru care sunt acordate rapid și pot fi solicitate chiar și online. Primești banii în cel mai scurt timp după aprobarea creditului (pentru venituri variabile sau din alte surse în afara salariului sau a pensiei) și poți să te ocupi de rezolvarea problemelor neprevăzute sau a cheltuielilor planificate, așa cum poate fi cazul înscrierii la cursuri doctorale. 

Investiții în casă

Renovarea sau modernizarea casei, de o mai mare sau mai mică amploare, se poate realiza cu un credit bancar destinat acestei nevoi. Solicitarea împrumutului își poate găsi răspuns favorabil rapid, dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate impuse de bancă. 

Rezerve financiare

Dacă vrei să nu te regăsești niciodată într-o situație în care nu ai niciun ban pus deoparte pentru urgențe, atunci poți să te numeri printre cei care au 3 salarii nete lunare. Descoperitul de cont este rezerva ta de bani, pusă la dispoziție de bancă. Dacă nu utilizezi banii nu vei plăti costuri, dobânda se calculează numai pentru suma folosită. 

Poți găsi soluția financiară potrivită nevoilor tale rapid online, iar prin îndeplinirea condițiilor solicitate, intri în posesia banilor pentru rezolvarea problemelor. Nu contează cât de complexă este situația în care te afli, pentru fiecare nevoie există cel puțin o soluție financiară la care poți apela. Specialiștii te pot sfătui pentru a identifica cea mai bună variantă pentru tine. 

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?