Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegem cristalele sau pietrele potrivite pentru bijuterii terapeutice sau protectoare

Cum să alegem cristalele sau pietrele potrivite pentru bijuterii terapeutice sau protectoare

Există vreo modalitate de a alege o piatră sau un cristal fără să vă înșelați? Este posibil să identificăm piatra sau cristalul potrivit pentru a ne crea bijuteriile terapeutice sau protectoare? Răspunsul este “nu”, pentru că nu există o piatră sau un cristal perfect, ci doar ceva ce va fi potrivit pentru noi într-o perioada precisă a vieții.

de Georgiana Adam    |   

În acest caz, putem alege cu metoda pe care o simțim cea mai potrivită în acel moment precis. 

Pentru a vă ajută să găsiți cabochoane pentru montat in bijuterii potrivite pentru anumite momente sau situații, vă vom explica în detaliu diferitele tehnici. În total sunt cinci și le enumerăm mai jos:

Pe baza simptomelor

Cu această metodă porniți de la problema pe care vreți să o rezolvați și căutați piatră care vă poate ajută. Odată ce ați identificat cele mai potrivite pietre, puteți continuă alegerea susținându-vă cu celelalte metode pe care le vedeți mai jos.

Alegerea cristalului potrivit pe baza acestui criteriu pare ușoară, deoarece un simptom fizic este de obicei bine definit. Dar aici vorbim despre o situație mult mai complexă, în care un simptom este, de asemenea, o stare de spirit și adesea nu este ușor să îl identificăm cu precizie. Prin urmare, trebuie să:

-Identificați problema pe care doriți să o rezolvați. Va sugerăm să vă concentrați pe un singur lucru la un moment dat și să ajungeți la partea de jos a problemelor. De exemplu, dacă nu vă puteți concentra și afacerea vă merge prost, a doua este probabil o consecință a primei condiții. Așadar, acționați direct asupra ei și problemele economice se vor rezolva atunci când vă puteți concentra din nou.

-Căutați simptome. Pe stonemania.ro veți găsi cristale și pietre ce pot fi montate în bijuterii sau bijuterii gata făcute ce vă pot ajuta în diferite afecțiuni. Când ați identificat pietrele și cristalele potrivite, trebuie să simplificați alegerea, pentru că multe cristale au beneficii asemănătoare. Mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu pietrele și cristalele, vă recomandăm să lucrați cu una și să vedeți cum merge. Pentru a ajunge la piatra potrivită puteți, pur și simplu, să citiți caracteristicile fiecărei pietre și să o alegeți pe cea mai apropiată de nevoia proprie. Sau puteți alege în funcție de culori și chakre, sistemul cristalin, semnul zodiacal sau cu instinctul.

Pentru corelația dintre culori și chakre

Acest tip de alegere este perfect dacă trebuie să efectuați un tratament de cristaloterapie și doriți să plasați o piatră deasupra unei anumite chakre blocate sau hiperactive. Fiecare dintre cele șapte chakre este asociată cu o culoare și, prin urmare, cu pietre sau cristale. 

Prima chakra: asociată cu pietre negre și roșii. Puteți alege: jasp roșu, turmalina neagră, agat roșu, hematit, onix negru, obsidian negru, cornalină roșie, rubin.

A doua chakra: este asociată cu pietrele portocalii. Puteți alege: cornalină portocalie, agat roșu, opal de foc, calcedonie roșie.

A treia chakra: asociată cu pietre galbene. Puteți alege: chihlimbar, crisoberil, calcedonie galbenă, ochi de tigru, cuarț citrin, agat galben, calcit galben, pirită.

A patra chakra: asociată cu pietre verzi și roz. Puteți alege: aventurină verde, calcedonie roz, agăț verde, agăț roz, amazonită, calcedonie de cupru, crizoprază, calcit roz, calcit verde.

A cincea chakra: asociată cu pietre albastre și turcoaz. Puteți alege: lapis lazuli, amazonit, acvamarin, agat albastru, calcit albastru, calcedonie albastră, chrysocolla, celestină, opal, turcoaz, safir și sodalit.

A șasea chakra: asociată cu pietre violete. Puteți alege: ametist, fluorit, labradorit, moldavit, zircon, safir, opal, sodalit, tanzanit, morganit, ametrină.

A șaptea chakra: asociată cu pietre indigo, violet deschis, alb și transparent. Puteți alege: ametist, calcit transparent, diamant, fluorit, labradorit, piatra lunii.

Bazat pe sistemul cristalin și personalitate

Trebuie să știți că există o legătură între voi și structurile cristaline. De fapt, ați putea recunoaște dintr-o privire care este piatra care va caracterizează și apoi identificați pietrele care posedă acea structura internă. Cristalele și pietrele pot avea o structura cubică, hexagonală, trigonală, tetragonala, rombică, monoclinică, triclinica, amorfă.

Instinct

Puteți alege o piatră în funcție de instinct. Va sugerăm această metodă dacă treceți printr-o perioada confuză. De fapt mintea este tulbure, dar sufletul știe exact de ce aveți nevoie. Intrați pe stonemania.ro și alegeți piatră sau cristalul pe care-l simțiți instinctiv că este potrivit. Cumpărați prima piatră care vă atrage. 

Cu semnul zodiacal

Aceasta este metoda pe care o recomandăm dacă nu căutați o piatră dintr-un anumit motiv. Iată lista:

Berbec: coral roșu, rubin, jasp, cornalină, granat;

Taur: jad verde, turmalina verde, fluorit verde, aventurină verde;

Gemeni: topaz, agat, cuarț citrin;

Rac: perla, piatra lunii, cristal de piatră, rubin, smarald;

Leu: diamant, chihlimbar, cuarț citrin;

Fecioara: safir, cornelină, ametist, cuarț roz;

Balanță: cuarț roz, turmalină verde, opal, malachit;

Scorpion: rubin, carnelian, jasp roșu, opal de foc;

Săgetător: turcoaz, azurit, topaz, zircon, tanzanit, cuarț citrin;

Capricorn: onix negru, turmalină neagră, cuarț fumuriu, jet, obsidian negru;

Acvariu: cristal de roca, safir albastru, turcoaz, acvamarin;

Pești: ametist, acvamarin, amazonit.

La stonemania.ro veți găsi toate aceste pietre și cristale. Acestea vin însoțite de certificate de garanție și provin din Brazilia, India și Africa de Sud. În plus, cumpărând de aici, veți intra într-un program de fidelizare, ceea ce vă aduce reduceri pe viață. Fie că doriți cabochoane pentru bijuterii, bijuterii gata finalizate sau cristale pe care să le folosiți pur și simplu, stonemania.ro este locul potrivit.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile