Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a apărat ministrul Justiției în plenul Camerei, la moțiunea prin care i se cere demisia

Cum s-a apărat ministrul Justiției în plenul Camerei, la moțiunea prin care i se cere demisia

de M.Z.    |   

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a explicat luni, în faţa unei săli de plen aproape goală că afirmaţia pe care a făcut-o cu privire la drepturile omului a fost interpretată greşit. 

"Drepturile omului nu sunt un lux" a fost subiectul unei moţiuni simple la adresa ministrului Justiţiei, la care au participat doar câţiva deputaţi, cei mai mulţi de la ALDE, semnatari ai moţiunii. 

Votul final se va da miercuri în Parlament. 

În jur de 50 de parlamentari au venit în plen să asculte explicaţiile Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cu privire la afirmaţia pe care a făcut-o despre drepturile omului

”Un stat captiv, un stat slăbit de corupție, de o combatere ineficientă a criminalității, mai ales cele grave, de incapacitatea de a ține în frâu infracționalitatea este un stat al drepturilor proclamate, dar care nu pot fi exercitate pe deplin. (...) Drepturile nu sunt un lux”, a spus Steluța Cătăniciu, deputat ALDE.

Deputatul Remus Cernea a semnalat lipsa parlamentarilor de la dezbaterea moţiunii într-un mod inedit.

”Sunt dezolat să văd sala aproape cvasi goală, văd mai mulți jurnaliști. Voi face două sefiuri pentru a arăta parlamentarilor”, a spus Cernea.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, intitulată "Drepturile omului nu sunt un lux" a fost iniţiată de ALDE şi va fi votată miercuri.

Document exclusiv: Acuzații grave la adresa ministrului Justiției. Se cere demisia lui Prună

Ce prevede moțiunea ALDE

Guvernul nu a avut nicio reacție, iar acest lucru a determinat ALDE să scrie în textul moțiunii că prin neluarea unei poziții, Guvernul își însușește această afirmație a Ralucăi Prună ca fiind a întregului Guvern.

În moțiunea de șapte pagini, parlamentarii ALDE cer premierului Dacian Cioloș să ia măsuri în sensul schimbării din funcție a ministrului Prună, iar în cazul în care nu face acest lucru, Dacian Cioloș se face complice la cele spune în martie de Raluca Prună.

De asemenea, în textul moțiunii, parlamentarii ALDE fac mai multe trimiteri la prietenia dintre Raluca Prună și fostul ministru al Justiției Monica Macovei și chiar îi spun actualului ministru că se comportă ca un agent electoral pentru președintele partidului M10.

Această moțiune simplă nu are niciun efect juridic și chiar dacă va fi adoptată de conducerea Camerei Deputaților, nu duce la demiterea ministrului Justiției Raluca Prună.

Cine a semnat moțiunea

Printre inițiatori se află și fostul premier Victor Ponta care și-a pus semnătura pe moțiune, alături de alți 53 de parlamentari.

 

Subiecte în articol: Raluca Prună
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile