Antena 3 CNN Conținut plătit Cum rezolvi problemele proctologice fără bisturiu și fără internare în spital

Cum rezolvi problemele proctologice fără bisturiu și fără internare în spital

I.D.
2 minute de citit Publicat la 11:59 09 Ian 2025 Modificat la 11:59 09 Ian 2025

Problemele proctologice, cum ar fi hemoroizii, fisurile anale sau fistulele, pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții. Atunci când nu sunt tratate corespunzător acestea cauzează disconfort, durere și chiar o senzație de rușine. Din fericire, există numeroase soluții care vă pot ajuta să rezolvați problemele proctologice fără bisturiu și fără internare în spital.

Care sunt problemele proctologice?

Problemele proctologice se referă la condiții ce pot apărea la nivelul anusului, rectului sau chiar la nivelul părții inferioare a tractului digestiv. Cea mai comună problemă proctologică este reprezentată de hemoroizi. De asemenea, printre problemele proctologice pe care le puteți experimenta se numără fisurile anale, fistulele, abcesul rectal sau prolapsul rectal.

Tratarea problemelor proctologice fără bisturiu și fără internare în spital

O metodă foarte eficientă pentru eliminarea hemoroizilor interni este reprezentată de ligaturarea cu inele de cauciuc. În acest mod, hemoroizii nu mai sunt alimentați cu sânge, ceea ce va produce micșorarea și uscarea lor. Această metodă este foarte rapidă și se poate efectua într-o clinică privată, fără anestezie.

De asemenea, în cazurile ușoare și moderate, medicul poate recomanda diferite creme pentru eliminare hemoroizi externi. De exemplu, cremele cu hidrocortizon sau unguentele cu anestezină pot ajuta la reducerea durerii, a senzației de mâncărime și a inflamației. În unele situații, medicul vă poate recomanda și analgezice, diverse medicamente care să înmoaie consistența scaunelor sau care să aibă rol antiinflamator. Astfel, veți putea reduce simptomele cauzate de afecțiunile proctologice și preveni complicațiile.

În cazul unor fisuri anale ușoare sau a hemoroizilor, puteți încerca și diverse tratamente acasă. Printre cele mai recomandate remedii la domiciliu se numără:

● ajustări ale dietei - este recomandat să creșteți aportul de fibre. De exemplu, puteți consuma mai multe fructe și legume pentru a favoriza tranzitul și a evita apariția problemelor proctologice.

● hidratare - este recomandat să consumați cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a preveni constipația și a avea un scaun cu o consistență care să nu provoace disconfort la defecație.

● aplicarea compreselor reci - atunci când problemele proctologice sunt la început este recomandat să aplicați comprese reci pe zonele afectate. Astfel, veți reduce inflamația și disconfortul provocat de acestea.

● activitate fizică regulată - încercați să faceți mișcare cât mai mult și cât mai des posibil. În acest mod, veți ajuta tranzitul și veți reduce presiunea de la nivelul venelor.

● evitați să stați foarte mult pe vasul de toaletă - o greșeală foarte des întâlnită este aceea de a sta foarte mult pe vasul de toaletă, de cele mai multe ori cu telefonul în mână. Cu cât petreceți mai puțin timp pe vasul de toaletă, cu atât ajutați zona anală și rectală să aibă mai puțină presiune și preveniți apariția problemelor proctologice.

În concluzie, atunci când afecțiunile proctologice se află într-un stadiu incipient sau moderat, acestea pot fi tratate eficient fără spitalizare și fără bisturiu. Chiar dacă acestea s-au rezolvat după folosirea metodelor de tratament acasă este important să continuați să mențineți o rutină care să prevină reapariția lor. Astfel, vă veți îmbunătăți calitatea vieții și veți beneficia de o recuperare rapidă și ușoară.

 

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole