Antena 3 CNN Actualitate Cum răspunde Emil Boc la acuzațiile care i se aduc în cazul Lucan

Cum răspunde Emil Boc la acuzațiile care i se aduc în cazul Lucan

de M.Z.    |   

Primarul Clujului, Emil Boc, reacționează la acuzațiile lansate de deputatul USR Emanuel Ungureanu și spune că nu a beneficiat de tratament preferențial din partea medicului Mihai Lucan.

De asemenea, Boc susține că acel contract de cesiune pentru ridicarea clinicii private a medicului Lucan a fost aprobat înainte ca el să ocupe funcția de primar, potrivit unei televiziuni de știri.

De asemenea, Emil Boc spune că nu a beneficiat de niciun fel de tratament preferențial din partea medicului Lucan și că a avut scurte intervenții medicale care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât și la clinica privată. 

La ieșirea de la DIICOT, deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat că medicul Lucan a fost ajutat de Emil Boc, care a fost operat la rândul său de medicul clujan şi pe care l-a avut consilier personal pe probleme de sănătate

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

Prejudiciul în acest dosar este de peste un milion de euro. 

Profesorul Mihai Lucan a fost reţinut pentru o zi, iar judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Citiți și Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Noi informații din dosarul medicului Lucan: Mai grav decât cazul Arşinel este cazul Socaciu. Se acordau rinichi în funcţie de interesul unei reţele

Subiecte în articol: Emil Boc Mihai Lucan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben