Când o băutură care se presupune a fi servită rece ca gheaţă este turnată în pahar la temperatura camerei, parcă nu mai are niciun farmec… Iată cum îţi poţi răci băuturile (la cutie sau la sticlă) cu ajutorul unor ustensile care se găsesc în orice bucătărie: un bol, gheaţă, apă şi ingredientul secret: sarea!
Apă în bol
Umple un bol mare cu destul de multă apă pentru a acoperi sucurile pe care ai nevoie să le răceşti, dar lasă câţiva centimetri liberi sus.
Adaugă gheaţă
Adaugă cât poţi de multă gheaţă în apă.
Amestecă sarea
Adaugă un pumn de sare, grunjoasă sau de masă. Sarea va coborî temperatura apei, făcând-o un agent de răcire mult mai eficient.
Amestecă ingredientele
Învârte rapid amestecul pentru a combina ingredientele. Apoi adaugă cutiile de bere şi întoarce-le odată la 10 secunde, vreo 2 minute. Amestecă încet să nu dai apă şi gheaţă pe jos.
Clăteşte şi bea
După aproximativ 2 minute, scoate cutiile din amestecul rece şi clăteşte-le sub un jet de apă pentru a îndepărta sarea, scrie realitatea.net.