Antena 3 CNN Life Cum prepari cel mai rapid mic-dejun! Este o rețetă sănătoasă și iubită de vedetele de peste ocean

Cum prepari cel mai rapid mic-dejun! Este o rețetă sănătoasă și iubită de vedetele de peste ocean

Diana Dragotescu
<1 minut de citit Publicat la 07:30 19 Aug 2020 Modificat la 07:30 19 Aug 2020

Ovăzul este extrem de bogat în fibre și slab în calorii. Alături de niște fructe proaspte, îți va da energia de care ai nevoie în prima parte a zile. Este o alegere extrem de populară în rândul vedetelor, care îl consumă zilnic tocmai pentru beneficiile sale uluitoare. Este un preparat extrem de iubit în Marea Britanie, unde este consumat sub numele de porridge și în Statele Unite, unde a luat denumirea de oatmeal (masă din ovăz). 

Dacă nu ai în casă fructele necesare pentru această rețetă, le poți înlocui cu orice alte fructe, cum ar fi afinele, merele, perele sau chiar și mango iar dacă ții post, poți scote laptele din compoziție. 

Ingrediente 

- ovăz
- lapte 
- banane 
- căpșuni sau zmeură
- 1 conservă de mandarine 
- miere 
- mix de semințe 

Metodă de preparare

1. Se încălzesc 200 ml de apă într-un ibic.
2. Într-un castron se pune jumătate de cană de ovăz și se adaugă apa caldă. Se lasă acoperit 5-10 mine până când ovăzul a absorbit toată apa. 
3. Se adaugă un pic de lapte, pentru o consistență mai cremoasă, și două lingurițe de miere. Se amestecă bine.  
5. Se decorează cu o banană, căpșuni și jumătate din conserva de mandarine. Se adaugă mixul de semințe deasupra iar preparatul este gata. Poftă bună!

Etichete: reteta mic dejun
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole