Antena 3 CNN Life Cum pregătim copiii pentru sezonul virozelor. Preparatul care ajută la recuperarea organismului. Dr. Ţincu: "Formează anticorpi"

Cum pregătim copiii pentru sezonul virozelor. Preparatul care ajută la recuperarea organismului. Dr. Ţincu: "Formează anticorpi"

de Ioana Dobre    |   

Medicul Iulia Țincu a oferit, în cadrul rubricii Sfat de sănătate, câteva recomandări importante privind alimentația în cazul bolilor respiratorii sezoniere la copii.

Ea a subliniat că pregătirea organismului pentru a face față virozelor începe încă din sezonul cald, printr-o alimentație bogată în fructe, legume și fibre, acestea fiind surse esențiale de vitamine și nutrienți. „Felul în care ne protejăm e de fapt felul în care ne-am alimentat pe parcursul verii și primăverii”, a explicat medicul.

Atunci când copiii sunt deja bolnavi, alimentația continuă să joace un rol crucial în recuperare. „Alimentația, pe lângă faptul că susține organismul copilului într-un moment de boală, ajută la realizarea anticorpilor specifici pentru a trece prin boală”, a adăugat dr. Țincu. Este important să oferim copiilor o dietă bogată în proteine, fructe, legume și lichide, mai ales în cazul febrei sau tusei care pot duce la deshidratare.

Un alt aspect discutat a fost mitul supelor de pui, frecvent folosite în tratarea răcelilor. Dr. Țincu a confirmat eficiența acestora, datorită conținutului de proteine, esențiale pentru formarea anticorpilor: „Proteina stă la baza formării anticorpilor, iar supa de pui reprezintă o sursă bună de proteină, utilă în recuperarea organismului”.

Medicul a atras atenția și asupra suplimentelor alimentare, subliniind că acestea sunt utile doar atunci când există deficiențe nutriționale sau copiii refuză anumite alimente în perioada bolii. În general, vitaminele și mineralele necesare ar trebui să provină din alimentație: „Dacă avem de-a face cu un copil mofturos, atunci e posibil să fie nevoie de suplimente, dar în mod normal ne bazăm pe alimentație pentru a obține vitaminele și mineralele necesare”.

De asemenea, dr. Țincu a subliniat importanța menținerii copiilor acasă atunci când apar simptome precum febra, vărsăturile, diareea sau tusea persistentă, pentru a evita răspândirea bolilor în colectivitate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile