Antena 3 CNN Emisiuni iThink Cum poți întineri cu 10 ani doar schimbându-ți poziția corpului: „Aceasta este poziția corectă”

Cum poți întineri cu 10 ani doar schimbându-ți poziția corpului: „Aceasta este poziția corectă”

de Laura Dinu    |   

Cristina Oboroc, specialist în face fitness, susține că poziția corpului este esențială atunci când vorbim de frumusețe, dar și de sănătate. Invitată în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, acesta a explicat care este poziția corectă dar și cât este de importantă pentru fiecare dintre noi. 

”Dacă noi am ține cont de poziția corpului, am arăta mult, mult mai bine. Când vorbesc despre poziția corpului, vorbesc despre o poziție corectă. Cum stai pe scaun, cum stai atunci când stai ridicat.

Din păcate, noi avem mereu telefonul în față, calculatorul, capul deplasat în față. Atunci când este capul deplasat în față, ce se întâmplă în zona din spate? Se pune o greutate mult mai mare. Cinci, zece sau chiar cincisprezece kilograme presiune, în funcție de câte grade se deplasează capul în față. Să nu mai vorbim despre faptul că apare și cocoașa.

Dar odată ce noi avem capul deplasat în față, și mușchii din zona gâtului se scurtează. Și atunci blochează circulația sanguină. Și atunci haideți să dăm frumusețea deoparte, dar vorbim despre funcționalitatea creierului. Și începem să ne întrebăm de ce ne doare capul, de ce nu putem funcționa, de ce nu dormim. Totul, pentru că circulația sanguină este blocată.

Vorbim și despre retenția de lichide, sau despre sistemul limfatic. Orice boală în corpul uman ține de sistemul limfatic, în primul rând. Bolile care sunt imposibil de tratat țin de sistemul limfatic. Și odată ce zona respectivă este încordată, cu umerii aduși în față, lichidul nu se mai drenează, se acumulează și după ne întrebăm de unde a pornit totul”, a explicat Cristina Oboroc, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: Cristina Oboroc iThink
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă