Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Cum pot scăpa românii de peste 50% din datoriile pe care le au la stat

Cum pot scăpa românii de peste 50% din datoriile pe care le au la stat

de Cătălina Iordache    |   

Aproape 40.000 de firme și peste 700.000 de persoane fizice au datorii la stat, potrivit datelor de la ANAF. Aceștia ar putea scăpa de până la 50% din datorii dacă apelează la amnistia fiscală

Cei care vor să scape de dobânzile și penalitățile acumulate la datoriile pe care le au la stat trebuie să depună o notificare la ANAF până pe 25 noiembrie. Acest lucru se poate face fie personal, la sediul organului fiscal, fie în spațiul virtual privat. Cu dovada plății, pot scapa de așa numitele ”accesorii”.

Pe de altă parte, dacă ne referim la persoanele fizice, acestea pot scăpa chiar de o parte din datoria principală pe care o au la stat. Vorbim despre o ștergere de 50% din suma totală, dacă datoria este de până în 5.000 lei, și de o ștergere de 25 %, dacă datoria depășește acest prag.

Aproape 40.000 de firme au acumulat datorii la stat până la finalul lunii iunie, iar aproape 700.000 de persoane fizice au rămas în urmă cu plata taxelor și a impozitelor. 

Autoritățile speră ca în acest mod să recupereze bani la Buget și să ofere și un ajutor românilor, însă analiștii fiscali sunt de părere că această amnistie fiscală nu este suficientă pentru câți bani este nevoie la bugetul de stat. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile