Antena 3 CNN Externe Cum poate Ucraina să oprească atacurile rușilor. Analiza șefului armatei Kievului după ce a vizitat ”zonele fierbinți” ale frontului

Cum poate Ucraina să oprească atacurile rușilor. Analiza șefului armatei Kievului după ce a vizitat ”zonele fierbinți” ale frontului

de Georgiana Marina    |   

Comandantul suprem al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrski a vizitat zonele fierbinți” ale frontului de est și explică într-o analiză ce poate face Ucraina pentru a opri atacurile rușilor care au avantaj numeric. În opinia lui Sîrski, trupele ucrainene trebuie să lovească ”eficient” pe toată linia frontului, să folosească eficient armele și munițiile și mai ales dronele de luptă la care trupele Kievului au avantaj.

Oleksandr Sîrski remarcă în analiza postată pe Telegram, că rușii nu țin cont de pierderile ridicate și se îndreaptă spre Pokrovsk. Luptele intense continuă în Krasnogorovka, în districtele Progres, Zalizny, Northern și Chasovoy Yar. De asemenea, rușii încearcă să ocupe Stelmakhivka și Makiivka, atacă pozițiile ucrainene din Ivanovsky, Klișchiivka și încearcă să cucerească malul estic al râului Nipru.

”Ce putem și trebuie să facem pentru a opri ofensiva inamicului superior numeric?”, este întrebarea la care răspunde comandantul suprem al forțelor armate ucrainene în analiza lui.

”Există un singur răspuns: distrugerea efectivă prin foc a forțelor principale ale inamicului și a rezervelor acestuia aflate la distanțe mari, daune complexe aduse inamicului aflat foarte aproape de linia frontului, menținerea stabilă a liniilor și a pozițiilor pregătite din punct de vedere genistic, utilizarea cu eficiență maximă a tuturor armelor și munițiilor, în primul rând a dronelor de luptă, în care avem avantaj, precum și învățarea unor noi metode de distrugere a UAV-urilor de recunoaștere ale inamicului - doar cu utilizarea dronelor, războiului electronic (EW) și dronelor fpv - în condițiile unei penurii totale de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune”, a spus Sirski.

”Remarc apropierea foarte mare a programului de pregătire față de situațiile reale de luptă, utilizarea dronelor cu resetare (drone care pot fi rapid și amplu reconfigurate chiar în zbor – nota autorului) și a dronelor fpv pentru a simula acțiunile inamicului, ceea ce ne permite să ne antrenăm soldații pentru a distruge acest tip de armă (UAV-urile rusești) extrem de periculos.

Merită să folosim avantajul nostru în utilizarea dronelor de luptă și a dronelor fpv în distrugerea UAV-urilor inamice”, a spus Sirski.

El a subliniat că este importantă pregătirea la cel mai înalt nivel a tuturor categoriilor de militari pentru a îndeplini sarcini de luptă, pentru a maximiza capacitățile de luptă ale trupelor și pentru a minimiza pierderile

Oleksandr Sîrski a precizat că s-a întâlnit cu fiecare comandant al brigăzii care conduce apărarea în direcțiile principalelor acțiuni ale rușilor și a discutat cu aceștia despre refacerea pierderilor, strategii de luptă eficiente, furnizarea de muniție.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile