Antena 3 CNN Actualitate Social Cum poate fi eliminat conţinutul periculos de pe TikTok. Ministrul Bogdan Ivan: "În 60 de minute trimitem solicitările la companie"

Cum poate fi eliminat conţinutul periculos de pe TikTok. Ministrul Bogdan Ivan: "În 60 de minute trimitem solicitările la companie"

de M.P.    |   

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a comentat problema conţinutului periculos care se găseşte pe reţelele sociale, de tipul provocărilor TikTok, şi care poate fi vizionat de către minori sau persoane vulnerabile. Ivan spune că ministerul Digitalizării are câteva mecanisme prin care elimină acest tip de conţinut.

Totuşi, problema cea mai mare este faptul că acest tip de conţiunt reapare pe aceste platforme astfel că este nevoie ca şi utilizatorii să raporteze acest tip de conţinut.

"Avem trei mecanisme, unul este chiar la minister prin care raportăm prin ceea ce primim de la oameni şi trimitem reţelelor sociale pentru a scoate acest tip de conţinut dăunător. Al doilea mecanism l-am creat cu Asociaţia Salvaţi Copiii, pentru a le da canal direct cu reţele ca Tik Tok, Youtube şi Meta şi trei este faptul că am contribuit ca ţară la AI Act, un mecanism prin care platformele nu respectă aceste prevederi primesc amendă de până la 6% din cifra globală. Dar ca orice scam în care ţi se promite o sumă de bani, acest conţinut tot apare. Când apare o provocare de acest gen noi o raportăm, o închidem ca şi reţea tehnică iar cei responsabili pentru acest conţinut urmează să fie daţi pe mâna instituţiilor statului", a spus Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării la Antena 3.

"Atunci când apar îndemnuri la violenţă sau extremiste sau mesaje care conţin alcool, droguri sau orice alt tip de astfel de consum, acestea se elimină automat de către inteligenţa artificială. Peste 98% din conţinutul inadecvat care era acum 7-8 luni nu mai este acum pe aceste reţele. În cazul în care este observat un astfel de conţinut daţi raport direct către compania reţelei sau către noi la Ministerul Digitalizării unde orice solicitare se transmite în 60 de minute la Meta sau Tik Tok sau dacă este trecut de ora 20 la prima oră a dimineţii iar o persoană fizică va analiza această solicitare", a spus Bogdan Ivan.

Dezbaterea privind conţinutul periculos de tipul provocărilor pe reţele ca TikTok a fost din nou activată după ce o adolescentă de 15 ani a fost găsită moartă în locuința sa din Călăraşi. Aceasta ar fi  nepoata primarului localității Dor Mărunt.

Primele informaţii au relatat că ea ar fi făcut aceste lucruri după ce ar fi dat curs unei provocări de pe platforma TikTok lucru infirmat ulterior de Poliţie.

 

 

 

Subiecte în articol: digitalizare Bogdan Ivan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile