Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum ne dăm seama că avem un creier sănătos. Prof. Dr. Dafin Mureşanu: „Nimeni nu poate fi fericit fără un creier fericit"

Cum ne dăm seama că avem un creier sănătos. Prof. Dr. Dafin Mureşanu: „Nimeni nu poate fi fericit fără un creier fericit"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Prof. Dr. Dafin Mureșanu a explicat pentru rubrica Sfat de sănătate, care sunt factorii implicați în procesul complex al neuro-reabilitării.

"Fiecare om are percepția stării de bine, dacă ne simțim bine, suntem într-o stare de bună percepție a lumii, dacă suntem bucuroși, dacă avem poftă de viață. Toate aceste elemente fac parte dintr-o percepție a normalității și a integrării tale în lume, din punct de vedere medical și din punct de vedere științific.

Până la urmă scopul vieții este fericirea omului. Nimeni nu poate fi fericit fără un creier fericit fără un creier sănătos. Noi avem niște parametri pe care îi măsurăm. Îi denumim biomarkeri. Acest biomarkeri se referă la toate domeniile funcției și comportamentului uman.

Partea motor e partea cognitivă, partea emoțională și elementele complexe. Un element complex este limbajul, de exemplu. Toate aceste lucruri aduse într-un context comun și robust, fiecare cu niște parametri foarte bine măsurabil, reușesc să ne aducă și să ne dea o imagine asupra condiției actuale a ființei umane, a sistemului nervos, a individului.

O persoană care trece brusc printr-o situație psihologică negativă, de mare stres psihologic, poate deveni foarte vulnerabilă și invers. Totodată, o persoană bolnavă, care are, să spunem, teoretic, șanse minime de longevitate, poate fi învingătoare într-o luptă cu boala dacă traversează un climat psihologic foarte bun, dacă are o susținere..

Rezerva biologică este foarte importantă și în momentul în care suferim, de exemplu, de ceva mai grav, cum ar fi un accident vascular cerebral, contează să o avem bine până în momentul în care e posibil să ni se întâmple ceva.", a spus Prof. dr. Dafin Mureșanu.

Peste 250 de specialiști în neurologie și neuro-reabilitare, dar și experți din 11 țări din Europa și Asia, inclusiv România, s-au reunit în cadrul celui de-al 19-lea congres al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității în Azerbaidjan.

Reuniunea științifică din capitala Baky reconfirmă interesul și preocupările continue ale experților neurologi pentru inovare și dezvoltare a capabilităților de diagnostic, tratament și neuro-reabilitare în tot ce înseamnă afecțiunile celebro-vasculare și implementarea cu celeritate în multiple regiuni ale globului a tuturor soluțiilor și tehnicilor medicale moderne.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile