Antena 3 CNN Actualitate Medicul Marilena Murguleț explică de ce tot mai mulţi copii refuză să mănânce carne

Medicul Marilena Murguleț explică de ce tot mai mulţi copii refuză să mănânce carne

Maria Coman
3 minute de citit Publicat la 14:51 29 Oct 2020 Modificat la 14:51 29 Oct 2020

Azi, la Antena3.Ro LIVE vorbim despre imunitate si cum o crestem, despre ce mancam si cum mancam, incercam sa aflam de ce nu ne mai plac legumele. Mi-e aproape imposibil sa inteleg de ce ni se pare atat de putin important ce mancam, cum oameni aparent cu mintea deschisa ignora fara emotii lucruri simple. Nu despre asta e vorba ci despre:

1. cum ne crestem imunitatea

2. ce ne aduc alimentele bune si nu ne aduc cele "rele"+- antioxidanti, vitamine, etc

Invitata mea este Marilena Murgulet, medic nutritionist, cu o abordare insa mai larga, biorezonanta, homeopatie. Va astept la ora 15.00 LIVE pe Facebook. 

Antena 3 a lansat proiectul: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Cei mai mulţi dintre cei care au contactat coronavirusul au deficit de vitamina D, de altfel 90% din oameni au deficit şi este foarte important să ne facem analize pentru a verifica acest parametru. 

Se testeză foarte uşor, în ultima perioadă majoritatea medicilor recomandă pacienţilor să îşi fac şi această analiză.

Dozarea vitaminei D are o mare importanţă în scăderea în greutate, în activarea lipolizei organismului. Vitamina D ajută la fixarea calciului în oase, este antidepresivă şi antitumorală. Ajută foarte mult împreună cu vitamina K în refacerea structurii osoase.

Alimentaţia, cheia sănătăţii dar şi patologiei în lumea modernă

Constatăm multă patologie înainte de 30 de ani şi asta vine strict din alimentaţie.

Abundenţa de mâncare din perioada modernă duce la multe excese. Preferăm fast foodul în locul mâncării sănătoase. Copiii sunt influenţaţi de ceea ce văd la părinţi. Când mâncăm carbohidraţi rapizi suntem tentaţi să lenevim, apoi să mâncăm în scurt timp.

Zahărul, făina, alimentele procesate, fast food-ul pot fi consumate doar cu moderaţie.

Din ce în ce mai mulţi copii au obezitate, chiar de la vârsta de 4 ani. Şi asta datorită greşelilor de alimentaţie dar şi intoleranţelor alimentare. Din ce în ce mai mulţi oameni au intoleranţă la gluten, la lactoză, inclusiv copiii. Şi atunci trebuie făcute modificări în alimentaţie. 

Copiii cu grupa de sânge A2 nu suportă carnea

Când organismul nostru nu tolerează anumite alimente se produce o inflamaţie în corp, inflamaţie care atrage apa. Apare şi un exces ponderal prin creşterea în corp a grăsimii, dar şi prin retenţia de apă. 

Există alimente care prin ele însele sunt proinflamatorii, există şi o dietă antiinflamatorie. Carnea ca atare nu produc inflamaţie în corp dacă organismul o tolerează. Dar sunt inclusiv copii care nu tolerează carne, au alergie la carnea de pui sau carnea de vită. Există anumite categorii alergice şi în funcţie de grupa de sânge. Persoanele cu grupa A2 sunt grupa care mănâncă foarte puţină carne. Părinţii copiilor cu această grupă sanguină nu ar trebui să le dea prea multă carne acestora. Cei cu grupa de sânge A2 pot face alergie la carne roşie sau excesul de carne din alimentaţie. 

Boli autoimune bazate pe alimentaţie

Alte elemente proinflamatorii sunt toţi carbohidraţii rapizi: făina, zahărul, chiar anumite legume cu sâmburi (vinetele, roşii, ardei), cartoful. E important să le excludem din alimentaţie în anumite situaţii. Ne putem da seama de intoleranţe fie prin efectuarea unor teste speciale, fie în funcţie de reacţia organismului. De multe ori apar semne pe piele - urticarie, egzeme. Sunt persoane la care inflamaţia ajunge la troidă. Inflamaţia intestinală este, într-un fel, prma boală autoimună pe cae o avem. Alţii fac boli hepatice sau psoriasis. Toate sunt boli autoimune care au la bază greşeli de alimentaţie. Mâncăm ceea ce organismul nu tolerează. Şi atunci e foarte important să discutăm cu medicul ce alimente ni se potrivesc şi care nu.

Cum ne putem creşte imunitatea

Este important să aducem în alimentaţie vitamina C şi vitamina D. Tinctura de propolis creşte imunitatea. Există tot felul de suplimente cu efect antioxidant şi anti inflamator - coercitina, de exemplu, care se găseşte în broccoli, se găseşte şi în formă de capsule.

Vitamina D nu se poate lua numai din soare, trebuie să o aducem din alimente grase precum gălbenuşul de ou sau ficatul de cod, dar putem lua şi suplimente în urma unor analize care să indice dozele necesare organismului.

 

 

Etichete: vitamina d
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole