Antena 3 CNN Externe Cum l-au ratat soldații IDF pe șeful Hamas, Yahya Sinwar, în tunelurile din Gaza: "Cafeaua era fierbinte"

Cum l-au ratat soldații IDF pe șeful Hamas, Yahya Sinwar, în tunelurile din Gaza: "Cafeaua era fierbinte"

de Adrian Iclozan    |   

Un general israelian a relatat într-o discuție cu jurnaliștii postului Channel 12 că el și militarii săi l-au ratat "la câteva minute", pe actualul lider Hamas, Yahya Sinwar, într-un raid în tunelurile din Gaza, scrie Times of Israel.

Generalul de brigadă Dan Goldfus a menționat că acest episod a avut loc la începutul anului curent.

Yahya Sinwar, care a preluat conducerea politică a mișcării islamiste după uciderea, la Teheran, a lui Ismail Haniyeh, într-o explozie atribuită Israelului, este considerat de statul evreu drept "arhitectul" atacului din 7 octombrie 2023, soldat cu circa 1.200 de morți și cu răpirea a circa 250 de civili și militari, luați ostatici în Gaza.

"Am fost aproape. Am fost în complexul său (subteran). Cafeaua era încă fierbinte. Erau arme împrăștiate peste tot. Am găsit o mulțime de bani acolo. (Am ajuns) într-adevăr la câteva minute (după ce Sinwar a plecat)", a spus generalul israelian, comandantul în exercițiu al diviziei a 98-a Forțelor de Apărare Israeliene, IDF.

Dan Goldfus urmează să preia comanda unei alte formațiuni a armatei israeliene și să fie promovat la gradul de general-maior, notează Times of Israel.

Armata israeliană anunță aprobarea planurilor pentru "diferite fronturi", în așteptarea atacurilor din Iran și din sudul Libanului

Între timp, șeful Statului Major al IDF, generalul-locotenent Herzi Halevi, a aprobat planurile pentru "diferitele fronturi", după o evaluare a situației, a anunțat, luni, armata statului evreu într-o declarație lapidară.

La reuniune au participat adjunctul șefului Statului Major al IDF, șefii direcțiilor de informații și operațiuni, șeful Comandamentului de Nord, șeful Forțelor Aeriene, șeful Comandamentului Frontului Intern și alți ofițeri superiori.

Anunțul vine în contextul în care această țară anticipează un atac din partea Iranului și a grupării Hezbollah, drept răzbunare pentru eliminarea liderilor Ismail Haniyeh și Fuad Shukr în lovituri efectuate la Teheran și la Beirut.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile