Antena 3 CNN Life Cum îţi poţi sabota singur relaţia fără să-ţi dai seama. Mare atenţie la aceste gesturi care îl fac pe partener să se simtă exclus

Cum îţi poţi sabota singur relaţia fără să-ţi dai seama. Mare atenţie la aceste gesturi care îl fac pe partener să se simtă exclus

de Ioana Dobre    |   

Specialiștii ne atenționează că este important să ne conectăm cu ambele energii, atât cu cea masculină, cât şi cu cea feminină, fiindcă cheia succesului personal și profesional constă în armonia dintre ele.

În societatea modernă, femeile sunt adesea încurajate să adopte trăsături tipic masculine, care, deși pot fi valoroase în carieră, creează un dezechilibru în relațiile personale.

Pe de altă parte, bărbații care se împrietenesc prea mult cu energia feminină pot cădea în capcana pasivității, pierzându-și focusul pe rezultate. Cum putem gestiona aceste energii pentru a atinge un echilibru sănătos, aflăm de la terapeutul Cristina Mistodie.

Cristina Mistodie, terapeut ThetaHealing, subliniază importanța echilibrului între cele două energii: „Ce aș vrea să clarificăm de la bun început este că nu ne dorim să fim doar într-o energie, fie ea masculină sau feminină. Avem nevoie de ambele energii.” 

Energia feminină este asociată cu intuiția, empatia și receptivitatea, având un rol esențial în creativitate și conectarea profundă cu emoțiile. Pe de altă parte, energia masculină se caracterizează prin rațiune, acțiune și asertivitate, fiind orientată spre obiective. „În societatea actuală, femeile sunt impulsionate către atingerea de obiective și putere, dar la nivel relațional, femeia are de pierdut când acționează prea mult din energie masculină,” explică Cristina.

Terapeutul avertizează asupra consecințelor dezechilibrului energetic: „În cazul în care femeia acționează prea mult din rațional, este deconectată de la emoție, iar partenerul se poate simți exclus. La fel, un bărbat care se conectează prea mult la energia feminină poate căuta o parteneră mai puternică, având nevoie de un echilibru.”

„Eu lucrez aceste energii în cadrul unui program online de 21 de zile, care este sub forma unui puzzle tocmai pentru a ușura acest proces,” adaugă Cristina. Activitățile care îmbină energia masculină, cum ar fi sportul, cu cele care susțin energia feminină, precum meditația, pot ajuta la atingerea unui echilibru sănătos.

Când nu reușim să ne ajustăm energia, repercusiunile se pot extinde și în viața profesională. Cristina afirmă: „O femeie care este prea mult în energie masculină va pune presiune pe echipa sa și va lucra peste program, fiind percepută drept sufocantă. Bărbații care se află în energia feminină la locul de muncă pot reacționa dintr-o stare pasivă și nu vor avea focus pe rezultate.”

În concluzie, conștientizarea și gestionarea energiei feminine și masculine sunt esențiale pentru a naviga cu succes provocările vieții personale și profesionale. Integrând aceste energii în mod echilibrat, putem atinge o armonie care ne va îmbunătăți relațiile și ne va permite să ne valorificăm potențialul maxim.

Etichete: relaţii de cuplu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile