Antena 3 CNN Conținut plătit Cum îți afectează mentalul evoluția în jocul de poker

Cum îți afectează mentalul evoluția în jocul de poker

Pokerul este mai mult decât un joc de cărți. Pentru cei care l-au aprofundat, pokerul este o artă în care trebuie să combini abilitățile cu strategia, aspectele psihologice și emoționale. Un joc distractiv, dar complex, în care ai nevoie de o mentalitate pozitivă pentru a avea succes.

de Georgiana Adam    |   

Fiecare decizie pe care o iei la poker îți poate influența starea de spirit. Poți câștiga, poți pierde. Poți fi sus sau jos. Acesta este pokerul, iar răsturnările de situație fac parte din farmecul său. Gestionarea factorului emoțional este o adevărată provocare pentru mulți jucători, mai ales atunci când în joc este și o miză financiară considerabilă.

Ce te ajută însă să treci mai ușor peste momentele dificile? O mentalitate pozitivă. Să te gândești că, orice ai face, vei reuși să o scoți la capăt. Dacă ești genul de om negativist, care vede doar răul în orice, șansele tale ar putea fi mai mici. Asta deoarece capacitatea ta de concentrare riscă să fie afectată de gândirea negativistă.

Încrederea este o cheie în poker

O mentalitate pozitivă înseamnă și altceva: încredere. Iar dacă joci live, încrederea poate fi un element și mai important. Asta deoarece poate fi cel mai scurt drum către un bluf. Fiind atât de încrezător, îi poți convinge pe cei din jur că ai o mână bună chiar și când nu ai. Ei vor încerca să depisteze tipare sau să citească limbajul trupului. Iar dacă vei afișa încredere, șansele tale de a reuși un bluf vor crește.

Dincolo de acest aspect, încrederea este importantă în general. E bine să știi că ești pregătit să faci față la masă, că ai toate skill-urile necesare și să crezi că ești mai bun decât adversarii tăi.

În plus, jucătorii cu mentalitate pozitivă nu vor da vina pe ghinion. Vor înțelege că și eșecurile fac parte din joc și le vor lua ca pe o lecție. Din poker poți învăța în mai multe moduri. Fie că studiezi, că urmărești streameri profesioniști, dar, până la urmă, practica este cea mai bună metodă de a învăța. Iar când ești deschis să faci asta și nu invoci ghinionul, cu atât îți va fi mai ușor să asimilezi informații prețioase, care îți vor fi utile pe viitor.

Jucătorii cu mentalitatea pozitivă vor avea mintea limpede și acest lucru îi va ajuta să gestioneze mai ușor bugetul pe care îl au la dispoziție. Nu vor fi tentați să ia decizii haotice ori să înceapă să joace la recuperare. Ei au un plan și îl vor duce la bun sfârșit, cu disciplină și echilibru.

 

Avantajele unei mentalități pozitive în poker:

  1. Încredere mai mare în forțele proprii
  2. Capacitatea de a trece peste momentele dificile
  3. Gestionarea mai bună a bankroll-ului
  4. Asimilarea unor informații care vor fi utile pe viitor
  5. Posibilitatea de a face un bluf

O mentalitate negativă îți poate influența radical jocul

Jucătorii cu mentalitate negativă au, în general, șanse mai mici să aibă succes. Acest lucru este bazat pe faptul că nu își vor putea gestiona emoțiile așa cum trebuie. E greu să ai succes atunci când spui că îți intră doar cărți proaste, că ai ghinion, că nimic nu se leagă. Și, chiar și dacă este adevărat, capacitatea ta de concentrare va fi afectată. Nu vei fi acolo, nu vei gândi cele mai bune soluții. În poker s-au văzut numeroase mâini câștigătoare cu cărți care, la prima vedere, păreau foarte proaste.

Dincolo de asta, reacțiile nervoase pot fi și un semn că ai o mână slabă, iar adversarii vor încerca să speculeze acest aspect. Dacă simți că nu îți poți gestiona prea bine emoțiile și că acestea dezvăluie informații prețioase despre mâna ta, poți juca pe site-urile de poker online. Aici, adversarii nu te vor vedea, astfel că te vei putea exterioriza fără griji.

În același timp, jucătorii profesioniști încearcă să își schimbe mindset-ul. Din acest motiv, ei merg la psiholog ori mental coach, tocmai pentru a descoperi mai ușor soluțiile potrivite care să îi ajute atunci când joacă poker. În acest joc, nu este suficient să știi regulile și strategiile, deoarece factorul emoțional are o importanță uriașă. Cu cât ești mai stabil din punct de vedere emoțional, cu atât șansele tale de a avea succes vor crește și ele.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile