Antena 3 CNN Actualitate Cum își scuză Gabriel Liiceanu minciuna privind citatul atribuit lui Liviu Dragnea: A fost o ”eroare”

Cum își scuză Gabriel Liiceanu minciuna privind citatul atribuit lui Liviu Dragnea: A fost o ”eroare”

Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte, scrie news.ro.

"Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit", explică Liiceanu, într-un editorial.

Liviu Dragnea anunțase căă se gândeşte să-l acţioneze pe Gabriel Liiceanu în instanţă. „Nu am luat decizia dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu”, spune liderul PSD.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile