Antena 3 CNN Life Sănătate Cum își dai seama dacă bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi

Cum își dai seama dacă bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi

<1 minut de citit Publicat la 14:20 12 Ian 2018 Modificat la 14:20 12 Ian 2018

Comercianții profită de neatenția multora dintre noi și vând carne veche sau plină de aditivi. Din fericire, aceasta poate fi identificată destul de ușor.

Atunci când alegi carnea, apas-o cu degetul. Carnea proaspătă ar trebui să opună rezistență și urma lăsată de deget ar trebui să dispară imediat.

Taie o bucată mare în doua și observă culoarea cărnii. Dacă este închisă la culoare însă are contur alb, înseamnă că durata de viață la raft i-a fost modificată cu ajutorul aditivilor.

Ștrege apoi carnea cu un prosop de hartie. Carnea proaspata nu trebuie să lase prea multă umezeală și sânge pe prosop, potrivit girly.ro.

Etichete: carne aditivi
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole