Antena 3 CNN Life Culinar Cum fac ardei umpluți de post călugării de la mănăstirea ctitorită de Arsenie Boca

Cum fac ardei umpluți de post călugării de la mănăstirea ctitorită de Arsenie Boca

<1 minut de citit Publicat la 18:16 05 Apr 2017 Modificat la 18:16 05 Apr 2017

Ingrediente

    7 ardei graşi
    1 ardei
    2 morcovi
    2 cepe
    150 g orez
    3 roşii
    boia de ardei dulce
    piper, sare
    50 ml ulei
    1 lingură de făină
    1 linguriţă de vegeta
    pătrunjel

Preparare: Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi împreună cu sos. Poftă bună!

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole