Antena 3 CNN Life Cum dăm randament când lucrăm de acasă. Sfaturi preţioase de la renumitul neurochirurg Vlad Ciurea

Cum dăm randament când lucrăm de acasă. Sfaturi preţioase de la renumitul neurochirurg Vlad Ciurea

Milena Niță
1 minut de citit Publicat la 11:30 31 Aug 2020 Modificat la 11:30 31 Aug 2020

Medicii spun că lucrul de acasă poate fi adesea mai productiv, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, fiecare dintre noi e bine să ne amenajăm un mic spaţiu în care să muncim şi unde să nu pătrundă factori care ne pot îngreuna activitatea ori ne pot distrage atenţia.

Lucratul de casă, mai benefic ca cel de la birou

"Trebuie să ne concentrăm. În primul rând, pentru că ne obligă serviciul, trebuie să fim productivi, să dăm randament. Trebuie să producem, pentru asta trebuie să ne concentrăm, iar ca să ne concentrăm, trebuie să ne creăm în jur un microclimat: de birou, de laptop, de lucruri plăcute din jur, aerul condiţionat la o anumită temperatură şi îndepărtarea tuturor factorilor care ne pot perturba", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, luni, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Deşi poate mulţi nu se aşteptau, lucrul de acasă poate da un randament mai bun ca cel de la locul de muncă, mai spune medicul. Trebuie să fim atenţi însă la anumite aspecte.

Cum dăm randament când lucrăm de acasă

"Putem obţine rezultate chiar mai bune stând acasă, pentru că ne putem concentra. Dar, ca şi în sala de operaţie, trebuie linişte, fără radio, fără TV, fără ştiri despre cât a crescut numărul de îmbolnăviri cu COVID", a recomandat dr. Ciurea.

Izolarea, deloc bună pentru creier

Renumitul medic neurochirurg subliniază faptul că izolarea impusă în criza de coronavirus nu face bine creierului. Există, însă, soluţii pentru a ne pune creierul la lucru şi a respecta în acelaşi timp recomandările doctorilor.

"Tu însuţi dacă stai închis undeva, între patru pereţi, nu ai orizont, oricât ai deschide geamul sau televizorul, se epuizează, lucrurile încep să se repete. Izolarea duce la îngustarea orizontului tău şi la o scădere a plăcerii de lucru, de viaţă, de activitate", mai spune medicul. 

Apoi, pot apărea şi dureri de spate, de genunchi. "Deci trebuie să facem în aşa fel încât să socializăm. Ieşiţi, plimbaţi-vă, relaxaţi-vă, puneţi creierul la contribuţie, vedeţi partea frumoasă a lucrurilor", a recomandat dr. Ciurea, care spune că optimismul este important pentru calitatea vieţii.
 

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole