În graba cu care pregătim micul dejun sau prăjitura preferată a copiilor, se mai întâmplă uneori ca ouăle să ajungă pe podea. Nu te grăbi să îl aduni cu mătura sau cu buretele de vase, pentru că întinzi mai rău gălbenușul. Există soluții mult mai bune, potrivit Libertatea.
Folosește o mână de sare!
Chiar dacă gălbenușul a rămas întreg, nu poți aduna oul spart fără să faci și mai multă mizerie. De aceea, o soluție simplă este să îl coperi cu sare. Folosește o mână bună de sare să acoperi bine oul, astfel încât nici albușul și nici gălbenușul să nu se mai întindă pe gresie sau pe covor când încerci să le cureți. Lasă sarea să stea aproximativ 15 minute și albușul se va întări suficient cât să poată fi îndepărtat fără mare bătaie de cap.
Ouăle sparte se curăță cu pâine!
Rupe câteva bucăți din miezul unei pâini proaspete și pufoase și curăță cu ele oul spart, adunând albușul într-un făraș. Pâinea absoarbe albușul și gălbenușul mult mai bine decât buretele de vase sau laveta umedă.
Te ajută și șervețelele din hârtie
Este mult mai simplu să cureți oul spart cu șervețele moi din hârtie, decât să îl mături sau să îl speli cu mopul. Presară oul cu multă sare, apoi adună-l ușor cu șervețele și aruncă totul la gunoi. La final, nu îți mai rămâne decât să clătești zona cu puțină apă caldă și oțet, ca să nu devină lipicioasă.
Este bună și o spatulă din lemn
În cazul în care nu ai la îndemână nici pâine proaspătă și nici șervețele de hârtie, este bună și o spatulă din lemn. Dar este important să acoperi oul spart cu sare, ca să îl aduni mai ușor. Curăță apoi cu soluție de geamuri sau cu apă și oțet, ca să nu aluneci pe gresie, acolo unde a căzut oul.