Antena 3 CNN Actualitate Caz revotător! Cum au infectat câțiva indivizi cu COVID-19 un avion întreg: „Și-au dat jos măștile și...”

Caz revotător! Cum au infectat câțiva indivizi cu COVID-19 un avion întreg: „Și-au dat jos măștile și...”

Cel puțin 16 pasageri sunt confirmați cu COVID-19 și alți 193 sunt în carantină, după ce câțiva turiști infectați cu noul coronavirus au ignorat orice regulă și s-au plimbat nestingheriți fără mască într-un avion plin cu pasageri care a decolat din Zakynthos.

de Dan Gabor    |   

Mai mult, o pasageră aflată în avionul,care a decolat de pe Zante (insula grecească Zakyntohs) cu destinația Cardiff, a declarat că membrii echipajului nu au luat nicio măsură, deși era evident că mai mulți pasageri încălcau în mod flagrant regulile impuse de pandemia de COVID-19.

„Tipul de lângă mine avea masca sub bărbie. Nu doar că nu i s-a atras atenția să-și pună masca pe față corect, dar a primit și o băutură gratis pe motiv că se știa cu unul dintre membrii echipajului”, a delcarat BBC o pasageră care s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu soțul său, după acest zbor.

Pasageră: Și-au dat măștile jos și au început să se plimbe pe culoar

„Mai mulți pasageri și-au dat jos măștile și au început să se plimbe pe culoar și să vorbească unii cu alții. Imediat ce avionul a aterizat, pasagerii și-au scos cu totul măștile”, a spuspasagera, care a adăugat că, pe durata întregului zbor de trei ore și jumătate, a existat un singur moment în care stewardesa a rugat o femeie să-și pună masca pe figură.

Reprezentanții companiei aeriene au declarat că „siguranța pasagerilor reprezintă o prioritate” și s-au declarat „îngrijorați” de aceste acuzații. Șapte persoane din trei grupuri separate se află, cel mai probabil, la originea infecțiilor de la bordul aeronavei, arată ancheta epidemiologică.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile