Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum au fost prinși trei traficanți din Cluj chiar înainte să distribuie drogurile la Untold: 14 kg de psihoactive, în roțile de rezervă

Cum au fost prinși trei traficanți din Cluj chiar înainte să distribuie drogurile la Untold: 14 kg de psihoactive, în roțile de rezervă

de Cosmin Criste    |   

Trei bărbaţi din Cluj au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în trafic cu o cantitate uriaşă de droguri. Poliţiştii au găsit peste 1.700 de comprimate de droguri de mare risc și 14 kilograme de psihoactive. Drogurile de mare risc erau ascunse în portbagaj maşinii, în interiorul a două roţi de rezervă. Aceste urmau să fie vândute la Untold.

La data de 02.08.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte, cumpărare de influență și trafic de influență.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada iulie  – 02.08.2024 doi dintre aceștia au procurat, transportat, manipulat și deținut în scopul comercializării cantitățile de 1.780 comprimate ecstasy (drog de mare risc) și 14 kilograme substanță psihoactivă 2-MMC, fiind descoperite în portbagajul autoturismului unuia dintre inculpați, ascunse în interiorul a două roți de rezervă. 

[GAL layout="3"]

De asemenea, pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate o pungă conținând mai multe  fragmente solide de substanță de culoare maro închis,  plicuri având în interior substanță cristalină, 9 cutii cu substanțe anabolizante , un cântar, un grinder, mai multe obiecte purtând urme de substanță, o armă neletală și mai multe cartușe, sume de bani în lei și euro, dispozitive de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.

Cu privire la substanțele indisponibilizate subzistă suspiciunea rezonabilă că inculpații le-au achiziționat pentru a le comercializa  în contextul festivalului de muzică ce se va desfășura în municipiul Cluj Napoca în perioada 08-11.08.2024. 
Totodată, din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în luna aprilie 2024, cei doi inculpați au manipulat și vândut peste 500 grame substanță psihoactivă 2-MMC.

În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și faptul că în luna iunie 2024 a condus o motocicletă pe drumurile publice din municipiul Cluj-Napoca fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei A din care face parte autovehiculul și având dreptul de a conduce pentru categoria B suspendat.

Tot cu privire la acest inculpat, actele de urmărire penală au relevat că în cursul lunii februarie 2024, fiind cercetat într-un dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise, a remis unui coinculpat suma de 7000 euro, în schimbul promisiunii ca, prin influența pe care cel din urmă a pretins că o are asupra medicilor legiști și a procurorului de caz, să obțină un buletin de analiză din care să rezulte că nu a consumat substanțe psihoactive, restituirea permisului de conducere și adoptarea unei soluții de netrimitere în judecată.

În cursul zilei de 03.08.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor de combatere a criminalității organizate  Sălaj și Bistrița Năsăud,  specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT într-un comunicat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile