Antena 3 CNN Actualitate Cum au fost prinși traficanții de arme care-i aprovizionau pe interlopii din Capitală. A "căzut" și Țâru din "afacerea Ciorogârla"

Cum au fost prinși traficanții de arme care-i aprovizionau pe interlopii din Capitală. A "căzut" și Țâru din "afacerea Ciorogârla"

de Carmina Pricopie    |   

Mai mulți traficanți de arme cu cetățenie străină au fost arestați într-o operațiune fără precedent a autorităților române.

Traficanții îi aprovizionau cu arme pe membrii clanurilor interlope din Capitală şi din județul Ilfov, inclusiv pe un infractor foarte periculos, implicat în furtul de la depozitul militar din Ciorogârla.

În plasa investigatorilor au căzut un cetățean turc şi doi cetățeni moldoveni

Anchetatorii au descoperit rețeaua după un atac armat desfășurat în localitatea ilfoveană Chiajna la jumătatea lunii ianuarie, anul curent.

Atunci, un bărbat a ajuns la spital după ce a fost împușcat în picior cu o armă letală. La jumătatea lunii martie, procurorii Parchetului General au făcut primele descinderi.

"În seara zilei de 15 ianuarie 2024, trei persoane înarmate cu două arme de foc letale s-au deplasat cu două autovehicule în parcarea unui supermarket situat în comuna Chiajna, județul Ilfov. În fața unui restaurant situat în acea zonă, unul dintre suspecți a executat un foc cu arma de foc letală, de tip pușcă cu țeavă lisă, către un autovehicul în care se aflau patru persoane. Un alt suspect a executat mai multe trageri cu arma de foc letală scurtă, de tip pistol, către una din persoanele vătămate, provocându-i acesteia leziuni traumatice care i-au pus viața în primejdie", a comunicat Parchetul General.

Atacatorii voiau să-i împuște pe Bebino și Alexandru Ionuț Stoica, zis Aticu. Potrivit unor surse, aceștia își disputau terenul pentru traficul de droguri cu Marius Costea, zis Ţâru. Acesta este un interlop extrem de periculos, implicat și în furtul armelor de la Ciorogârla.

Investigarea armelor din atacul din Chiajna i-a pus pe anchetatori pe urmele unui turc

Suspecții au fost puși sub acuzare și trimiși în judecată de curând: cel care a tras a fost acuzat de tentativă de omor calificat, iar cei care erau cu el, de mărturie mincinoasă.

Între timp, investigatorii au luat urma pistoalelor și a banilor. Astfel, au ajuns la un turc, pe care magistrații l-au arestat la sfârșitul lunii iulie pentru trafic de armament.

Ulterior, Marius Costea, zis Ţâru, a "căzut", la rândul său, în același dosar. Costea a fost arestat, alături de doi indivizi, pe 17 august, în urma unui flagrant.

"La sfârșitul săptămânii trecute, au mai căzut doi pioni din rețeaua traficanților. Este vorba despre doi cetățeni moldoveni, acuzați de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

Potrivit unor surse, cu ocazia arestărilor efectuate, anchetatorii ar fi găsit multe arme de foc la perchezițiile făcute în mai multe județe", a relatat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile