Antena 3 CNN Life Cum asortezi bocancii în acest sezon

Cum asortezi bocancii în acest sezon

Indiferent de sezon, moda va fi un subiect mereu discutat în toate mediile. Ce porți, cum porți, unde porți.

de Georgiana Adam    |   

În zilele noastre, atât femeile, cât și bărbații sunt din ce în ce mai preocupați de outfiturile pe care le poartă zi de zi și de starea de bine pe care o poate oferi o ținută preferată. Deși, aparent, doamnele dau tonul în modă, domnii nu se lasă nici ei mai prejos. Își caută și își aleg cu grijă ce poartă, preferă calitatea în locul cantității. Sezonul acesta își pot alege ținute cu bocanci barbati pe care să le poată asorta atât la birou, cât și la plimbare sau în activitățile de weekend. Iată aici câteva idei despre cum să îţi asortezi bocancii de sezon.

Cămașă, pulovere și jeans

Bocancii fie că sunt din piele naturală, fie din materiale ecologice, în forma lor clasică, se pot asorta cu pulovere și blugi drepți.

Alege un pulover într-o singură culoare, fără niciun model, cu o croială dreaptă, la baza gâtului căruia să îi asortezi o pereche de blugi albaștri drepți și o pereche de bocanci clasici negri.

Poți merge îmbrăcat așa în vizită la prieteni sau la un prânz în oraș. Dacă asortezi și o geacă clasică de sezon, sigur nu o să dai greș.

Bocancii pot fi purtați și cu o cămașă uni sau în carouri peste care să îți iei un cardigan.

Alege o pereche de blugi negri sau gri, drepți sau puțin evazați. Pune-ți o curea asortată și ești gata de mers la birou, de ieșit în oraș cu prietenii, de o plimbare prin mall.

Maletă și pantaloni de stofă

O altă variantă de asortat o pereche de bocanci clasici este combinația de maletă sau bluză cu mâneca lungă, pe gât, și pantaloni de stofă care pot fi uni sau cu imprimeu. Îți poți pune o curea din același material precum cel al ghetelor și poți lua pe tine un palton sau un sacou, în funcție de vreme.

Este ideal să mergi așa îmbrăcat la birou sau la o cină în restaurantul preferat.

Hanorac, tricou și geacă

Dacă alegi să mergi într-un weekend la munte și vrei să faci o drumeție, alege o pereche de bocanci potriviți. Pune-ți o pereche de pantaloni camuflaj, o bluză, un tricou și un hanorac special de munte peste care îți iei o geacă și nu vei avea probleme cu frigul. Ținutele în straturi sunt cele mai indicate pentru astfel de excursii, deoarece te ajută dacă ți se face cald, dar și dacă este prea frig.

Cum alegi bocancii în funcție de material

Bocancii din piele sunt cei mai renumiți. Chiar dacă sunt din piele clasică sau din piele întoarsă, oferă un plus de calitate și eleganță. O astfel de pereche de bocanci te poate ține mai multe sezoane dacă ai grijă de ea și o păstrezi cum se cuvine. Din vremuri străvechi, pielea naturală a fost materialul preferat pentru orice fel de încălțăminte. Lasă piciorul să respire, dar ține și de cald, la nevoie.

Bocancii din piele ecologică sunt o variantă mai la îndemână pentru sezonul rece. Materialul nu este atât de pretențios și este întâlnit mai des la bocancii pentru drumețiii sau alte sporturi de iarnă.

Atenția la detalii

Atunci când îți cumperi o pereche de bocanci, este necesar să ții cont de câteva detalii, cum ar fi calitatea materialului, flexibilitatea tălpii, rezistența capselor, forma cusăturilor și confortul oferit atunci când îi încalți și mergi cu ei.

Orice tip de bocani alegi să porți, din piele naturală sau din piele ecologică, de munte sau de stradă, important este ce simți atunci când îi ai în picioare și câtă bucurie îți aduc. Contează, bineînțeles, și confortul.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile